ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

09.08.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4504-8-з
Про надання ПП «ІНТЕРРЕСУРС» дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. Героїв Дніпра, 49 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)

Проект рішення
№ 4504-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ПП «ІНТЕРРЕСУРС» дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. Героїв Дніпра, 49 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)
Розглянувши заяву ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ІНТЕРРЕСУРС» щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з метою зміни цільового призначення земельної ділянки, відповідно до статей 12, 20, 93, 123 Земельного кодексу України, враховуючи висновок управління планування та архітектури від 13, відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
         1. Надати ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ІНТЕРРЕСУРС» дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,1808 га по вул. Героїв Дніпра, 49 з метою зміни її цільового призначення з земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення (для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій (код КВЦПЗ – 12.08.) на землі житлової та громадської забудови (для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (код КВЦПЗ – 03.07.).
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про надання ПП «ІНТЕРРЕСУРС» дозволу на розробку документації із
землеустрою по вул. Героїв Дніпра, 49
(з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)»
 
Підстава: заява від 26.06.2019 № 49394-з.
Граничний термін прийняття рішення: 26.07.2019.
 
Відповідно до договору оренди землі від 09.07.2004 року із змінами, укладеного між Черкаською міською радою та ПП «ІНТЕРРЕСУРС» земельна ділянка 0,1808 га по вул. Героїв Дніпра, 49 за цільовим призначенням віднесена до земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення.
Згідно зі статтею 20 Земельного кодексу України зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проектами землеустрою щодо їх відведення.
Види використання земельної ділянки в межах певної категорії земель (крім земель сільськогосподарського призначення та земель оборони) визначаються її власником або користувачем самостійно в межах вимог, встановлених законом до використання земель цієї категорії, з урахуванням містобудівної документації та документації із землеустрою.
Відповідно до висновку управління планування та архітектури від 04.07.2019 № 49394-з земельна ділянка площею 0,1808 га по вул. Героїв Дніпра, 49, яка пропонується для визначення можливості зміни цільового призначення земельної ділянки (з земель для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій на землі для будівництва та обслуговування будівель торгівлі), містобудівні обмеження та обтяження землекористування відсутні.
Генеральним планом міста, затвердженим рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505, на вищезазначеній земельній ділянці передбачена територія громадського центру та зелених насаджень загального користування.
Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить ділової зони «Г-1» та до рекреаційної зони «Р-4п», в яких передбачене розміщення будівель торгівлі.
.
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
 
Р.Г. Донець