ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

30.07.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4467-8-з
Про надання ПРАТ «ЧЕРКАСЬКЕ ХІМВОЛОКНО» земельної ділянки в оренду по вул. Симиренківській біля будівлі № 25

Проект рішення
№ 4467-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ПРАТ «ЧЕРКАСЬКЕ ХІМВОЛОКНО» земельної ділянки в оренду по вул. Симиренківській біля будівлі № 25
Розглянувши проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ЧЕРКАСЬКЕ ХІМВОЛОКНО»,  площею 0,0628 га під реконструкцію теплової мережі по вул. Симиренківській біля будівлі №25, відповідно до статей 12, 19, 93, 120, 123, 124, 125, 126, 134, 186 Земельного кодексу України, статей 13, 14, 15, 16, 17, 20, 21 Закону України «Про оренду землі», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, ст. 16 Закону України «Про Державний земельний кадастр», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 0,0628 га в межах, визначених документацією із землеустрою.
2. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ЧЕРКАСЬКЕ ХІМВОЛОКНО»,  площею 0,0628 га під реконструкцію теплової мережі по вул. Симиренківській біля будівлі № 25.
3. Надати ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ЧЕРКАСЬКЕ ХІМВОЛОКНО» в оренду до 30.04.2050 року земельну ділянку площею 0,0628 га  під реконструкцію теплової мережі по вул. Симиренківській біля будівлі № 25 за рахунок земель Черкаської міської ради.
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із розташуванням земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій та розташуванням частини земельної ділянки  площею 0,0515 га в межах червоних ліній вулиці.
Земельну ділянку віднести до земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.
Цільове призначення – для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів передачі електричної та теплової енергії (код КВЦПЗ – 14.02.).
4. Зобов’язати ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЧЕРКАСЬКЕ ХІМВОЛОКНО» укласти договір оренди землі з Черкаською міською радою протягом двох місяців з дати прийняття рішення.
6. Контроль за укладенням договору оренди землі з Черкаською міською радою та державною реєстрацією права оренди земельної ділянки покласти на управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради.
7. Довести до відома Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області інформацію щодо необхідності вжиття відповідних заходів по усуненню порушень законності користування земельною ділянкою в разі не укладення заявником договору оренди землі.
8. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.
9. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
10. Доручити Міськрайонному управлінню у Черкаському районі та м. Черкасах головного управління Держгеокадастру у Черкаській області внести зміни до відповідних реєстрів.
11. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення
«Про надання ПРАТ «ЧЕРКАСЬКЕ ХІМВОЛОКНО» земельної ділянки в оренду по вул. Симиренківській біля будівлі № 25»
 
Підстава: заява від 15.07.2019 № 55284-з.
Граничний термін прийняття рішення: 15.08.2019.
Площа: 0,0628 га за рахунок земель Черкаської міської ради.
В оренду до 30.04.2050 року.
Під реконструкцію теплової мережі.
Цільове призначення – для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів передачі електричної та теплової енергії (код КВЦПЗ – 14.02.).
 
Відповідно до ст. 124 Земельного кодексу України передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється за результатами проведення земельних торгів, крім випадків, передбачених ст. 134 цього ж кодексу.
Відповідно до статті 134 Земельного кодексу України земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них (оренда, суперфіцій, емфітевзис), у тому числі з розташованими на них об'єктами нерухомого майна державної або комунальної власності, підлягають продажу окремими лотами на конкурентних засадах (земельних торгах), крім випадків, встановлених частиною другою цієї статті.
Не підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах) земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них у ра-зі будівництва, обслуговування та ремонту об'єктів інженерної, транспортної, енергетичної інфраструктури, об'єктів зв'язку та дорожнього господарства (крім об'єктів дорожнього сервісу).
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець