ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

31.05.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4293-8-з
Про надання департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради земельної ділянки в постійне користування по вул. Промисловій (вільна земельна ділянка)

Проект рішення
 № 4293-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради земельної ділянки в постійне користування по вул. Промисловій (вільна земельна ділянка)
Розглянувши проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 4,0000 га департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради, в постійне користування для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування під будівництво кладовища по вул. Промисловій, враховуючи висновки відповідних служб міста та висновок ДП «ЧЕРКАСЬКИЙ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ТА ПРОЕКТНИЙ ІНСТИТУТ ЗЕМЛЕУСТРОЮ» від 22.12.2018 № 0-28-0.21-1612/2-18 про ґрунтовий покрив земельної ділянки площею 4,0000 га, що відводиться в постійне користування для будівництва кладовища по вул. Промисловій, відповідно до якого вказано, що на ділянці відведення ґрунти не відносяться до особливо цінних, відповідно до статей 12, 19, 92, 122, 125, 126, 134, 168, 186, 207, 208 Земельного кодексу України, ст. 4-1, 16 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 4,0000 га по вул. Промисловій, в межах, визначених документацією із землеустрою.
2. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 4,0000 га департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради, в постійне користування для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування під будівництво кладовища по вул. Промисловій.
3. Надати департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради земельну ділянку площею 4,0000 га по вул. Промисловій у постійне користування під будівництво кладовища за рахунок земель сільськогосподарського призначення Черкаської міської ради.
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій.
Земельну ділянку віднести до земель житлової та громадської забудови.
Цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування (код КВЦПЗ – 03.12.).
4. Зобов’язати департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради:
4.1. Здійснити дії направлені на державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою протягом двох місяців з дати прийняття рішення.
4.2. У зоні проходження інженерних мереж вести обмежене землекористування відповідно до діючих норм і правил, забезпечувати безперешкодний допуск власників і експлуатаційних технічних служб для ремонту та експлуатації інженерних.
5. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.
6. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
7. Доручити Міськрайонному управлінню у Черкаському районі та м. Черкасах головного управління Держгеокадастру у Черкаській області внести зміни до відповідних реєстрів.
8. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 

 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про надання департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради земельної ділянки в по-стійне користування по вул. Промисловій (вільна земельна ділянка)»
 
Підстава: заява від 14.05.2019 № 36571-з.
Граничний термін прийняття рішення: 14.06.2019.
Вільна земельна ділянка.
Площа земельної ділянки: 4,0000 га за рахунок земель Черкаської міської ради сільськогосподарського призначення.
В постійне користування.
Під будівництво кладовища.
 
Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.
Права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності.
Відповідно до статті 207 Земельного кодексу України відшкодуванню підлягають втрати сільськогосподарських угідь (ріллі, багаторічних насаджень, перелогів, сінокосів, пасовищ), лісових земель та чагарників як основного засобу виробництва в сільському і лісовому господарстві внаслідок вилучення (викупу) їх для потреб, не пов'язаних із сільськогосподарським і лісогосподарським виробництвом, а також внаслідок використання для будівництва, розміщення і експлуатації об’єктів нафтогазовидобування та облаштування родовища.
Відповідно до статті 208 Земельного кодексу України від відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва звільняються громадяни та юридичні особи у разі використання земельних ділянок для будівництва шкіл, дошкільних закладів, державних об'єктів охорони здоров'я, культури, фізкультури та спорту, соціального забезпечення, державних об'єктів дорожнього будівництва, культових споруд релігійних організацій, кладовищ, меліоративних систем, протиерозійних, протизсувних і протиселевих споруд, під будівництво і обслуговування жилих будинків і господарських будівель, для розміщення внутрігосподарських об'єктів сільськогосподарських, рибогосподарських і лісогосподарських підприємств, організацій та установ, для розміщення інфраструктури оптових ринків сільськогосподарської продукції, видобування торфу за умови повернення земельних ділянок у стані, придатному для попереднього використання, під об'єкти і території природно-заповідного фонду, під будівництво і обслуговування об'єктів енергетики, які виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії, для залісення деградованих та малопродуктивних земель на підставі документації із землеустрою, а також всеукраїнські громадські організації осіб з інвалідністю України, їх підприємства (об'єднання), установи та організації, що фінансуються з Державного бюджету України, у разі використання земельних ділянок для будівництва реабілітаційних установ для осіб з інвалідністю і дітей з інвалідністю, об'єктів фізкультури, спорту та соціального забезпечення для осіб з інвалідністю і дітей з інвалідністю.
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
Р.Г. Донець