ОПИС ДОКУМЕНТУ

Підготував:

Департамент економіки та розвитку

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

28.05.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1312-8-рд
Про  встановлення комунальному закладу «Черкаський обласний краєзнавчий музей» Черкаської обласної ради пільги  зі  сплати за оренду об’єкту міської комунальної власності

Проект рішення
№1312-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про  встановлення комунальному закладу «Черкаський обласний краєзнавчий музей» Черкаської обласної ради пільги  зі  сплати за оренду обєкту міської комунальної власності                                                      
   Відповідно до частини 5 статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши звернення комунального закладу «Черкаський обласний краєзнавчий музей» Черкаської обласної ради від 17.04.2019 № 128 щодо встановлення пільгової плати за оренду об’єкту міської комунальної власності для розміщення  музею «Кобзаря» Т.Г.Шевченка та, враховуючи обмежені обсяги бюджетного фінансування закладів культури, Черкаська міська  рада
 
ВИРІШИЛА:
 
          1. Встановити комунальному закладу «Черкаський обласний краєзнавчий музей» Черкаської обласної ради пільгу зі сплати за оренду нежитлових приміщень загальною площею 444,8  кв.м, що розташовані по вул. Байди Вишневецького, 37, у розмірі 100 (сто) гривень 00 копійок в рік з 01 червня 2019 року.
          2. Департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради        (Удод І.І.) укласти договір оренди на новий термін.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Удод І.І. та постійну комісію Черкаської міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
 
 
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 

УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЕКОНОМІКИ ТА РОЗВИТКУ
DEPARTMENT OF ECONOMY AND DEVELOPMENT
18000, м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 36, тел/факс.: (0 472) 36 01 88, е-mail: depec@ukr.net
 

«___»___________ 2019 № _______
 
 
Пояснювальна записка
 
до проекту рішення Черкаської міської ради
«Про  встановлення комунальному закладу «Черкаський обласний краєзнавчий музей» Черкаської обласної ради пільги  зі  сплати за оренду об’єкту міської комунальної власності»
 
           Проект рішення розроблено на звернення комунального закладу «Черкаський обласний краєзнавчий музей» Черкаської обласної ради від 17.04.2019 № 128 щодо встановлення пільгової плати за оренду об’єкту міської комунальної власності – нежитлового  приміщення  по вул.Байди Вишневецького, 37  для розміщення  музею «Кобзаря» Т.Г.Шевченка.
           Враховуючи, що діяльність музею спрямована на  відродження духовності, виховання учнівської та студентської молоді на кращих традиціях української національної культури, а основні відвідувачі музею – жителі міста Черкаси, пропонуємо надати КЗ «Черкаський обласний краєзнавчий музей» в оренду нежитлове приміщення  по вул.Байди Вишневецького, 37  для розміщення  музею «Кобзаря» Т.Г.Шевченка на три роки та встановити розмір орендної плати за оренду будівлі на рівні бюджетних організацій, які фінансуються з міського бюджету - 100 грн. на рік.
          Музей однієї книги «Кобзар» Т.Г.Шевченка є унікальним і єдиним у світі, відомий за межами України і вже 30 років є осередком українства в Черкасах.   Щорічно відвідуваність музею  становить біля 50 тисяч, вхід до музею безкоштовний.
           Заклад на підставі договору № 428 від 20.06.2016 орендує нежитлові приміщення загальною площею 444,8  кв.м, що розташовані по вул. Байди Вишневецького, 37. Дія договору закінчується 31 травня 2019 року.
           Відповідно до п. 2.9. діючого Положення про оренду комунального майна територіальної громади м. Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 06.09.2012 № 3-1129, розмір орендної плати за використання нерухомого майна для бюджетних організацій, які фінансуються з державного та місцевого (крім міського)  бюджету становить 2,00 грн. з ПДВ за 1 кв.м в місяць.   
           Тобто  нарахована орендна плата (з ПДВ) в місяць – 889,6 грн., за рік – 10675,2 грн.
           У разі прийняття запропонованого рішення розмір орендної плати – 100,00 грн. в рік.
           Міський бюджет недоотримає за рік 10575,2 грн.
 
 
 
Директор департаменту І.І. Удод
 
 
 
 

ДОДАТКИ

1 заперечення департаменту фінансової політики.pdf Переглянути