ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

15.04.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4163-8-з
Про розроблення детального плану території в межах бул. Шевченка, вул. Кривалівська, Припортова, Волкова та В’ячеслава Чорновола в місті Черкаси

              Проект рішення
            № 4163-8-з
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про розроблення детального плану території в межах бул. Шевченка, вул. Кривалівська, Припортова, Волкова та В’ячеслава Чорновола в місті Черкаси          
               
                 
З метою визначення планувальної організації і функціонального призначення, просторової композиції і параметрів забудови та ландшафтної організації території, відповідно до ст. ст. 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. ст. 8, 10, 19 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», п. 4.1 р. IV Наказу Мінрегіону від 16.11.2011 № 290 «Про затвердження Порядку розроблення містобудівної документації», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Розробити детальний план території в межах бул. Шевченка, вул. Кривалівська, Припортова, Волкова та В’ячеслава Чорновола в місті Черкаси, площею 9,7 га.
2. Визначити департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради замовником розроблення детального плану території.
3. Залучити землекористувачів зазначеної території до фінансування робіт з розроблення детального плану території, як джерел не заборонених законом.
5. Департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради забезпечити:
5.1 Укладання договору з суб’єктом господарювання, який має у своєму складі архітектора, що має кваліфікаційний сертифікат на розробку містобудівної документації.
5.2 Узгодження та затвердження детального плану території згідно з чинним законодавством.
6. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіна А. О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О. С.).
                 
                 
Міський голова         А. В. Бондаренко

 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
 
«Про розроблення детального плану території в межах бул. Шевченка, вул. Кривалівська, Припортова, Волкова та В’ячеслава Чорновола в місті Черкаси»
 
Підстава: ч. 4.1 розділу IV Наказу Мінрегіону «Про затвердження Порядку розроблення містобудівної документації» рішення про розроблення містобудівної документації, приймає відповідна міська рада.
Також, серед підстав по розробленню, є клопотання від 05.11.2018 № 161 (зареєстрований вх. № 21215-01-14 від 05.11.2018) від ПП «Спорттех» − користувача двох земельних ділянок в межах розроблення детального плану території. Зокрема, причиною є втілення пропозицій інвестора по будівництву житлово-громадського комплексу.
Детальний план у межах населеного пункту уточнює положення генерального  плану міста Черкаси та визначає планувальну організацію і розвиток частини території.
Вказане рішення у відповідності до чинного законодавства і державних норм, враховує розроблення містобудівної документації з планування території на місцевому рівні.
Площа розроблення ДПТ − 9,7 га.
 
 
 
Директор департаменту
архітектури та містобудування
А. О. Савін
 
 
Балаба Ф. Л.
32-57-99
 
Погоджено:
Чернуха В. В.