ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

20.05.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4244-8-з
Про передачу земельної ділянки у власність по вул. В’ячеслава Чорновола, 19 громадянці Піскун Т.В. (вільна земельна ділянка за рахунок існуючого домоволодіння)

Проект рішення
№ 4244-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА

Про передачу земельної ділянки у власність по вул. В’ячеслава Чорновола, 19 громадянці Піскун Т.В. (вільна земельна ділянка за рахунок існуючого домоволодіння)

Розглянувши проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянки Піскун Т.В., враховуючи висновки відповідних служб міста, відповідно до статей 12, 19, 20, 40, 80, 81, 87, 91, 118, 120, 121, 122, 125, 126, 186 Земельного кодексу України, статті 4 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», постанови КМУ від 01.08.2006 № 1045, та статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. В’ячеслава Чорновола, 19, громадянки Піскун Т.В.
2. Передати громадянці Піскун Тетяні Валеріївні земельну ділянку по вул. В’ячеслава Чорновола, 19, площею 0,0264 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
Згідно з документацією із землеустрою та висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури та містобудування № 7895-з від 06.02.2019 на земельну ділянку по вул. В’ячеслава Чорновола, 19, площею 0,0264 га , наявні містобудівні обмеження щодо землекористування пов’язані із реалізацією містобудівної документації (земельна ділянка належить до житлової зони «Ж-4р (Ж-1)» - зона змішаної багатоповерхової житлової забудови та громадської забудови визначеної під реконструкцію, серед супутніх видів використання є «1-4 поверхові індивідуальні житлові будинки, що існували на території зони на момент розроблення Зонінгу»).
Оформлення прав на земельну ділянку необхідно проводити згідно з чинним законодавством за умови внесення в приватизаційні документи запису про встановлення обмеження містобудівного характеру.
3. Земельну ділянку віднести до категорії земель житлової та громадської забудови. Цільове призначення – для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) (код КВЦПЗ – 02.01).
4. Попередити землекористувача про необхідність виконання вимог природоохоронного законодавства а саме, використовувати земельну ділянку за цільовим призначенням, з додержанням вимог природоохоронного законодавства, забезпечити максимальне збереження площі земельної ділянки з ґрунтовим і рослинним покровом, забезпечити благоустрій прилеглої території.
5. Доручити міськрайонному управлінню у Черкаському районі та  м. Черкаси Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області внести зміни до відповідних реєстрів.
6. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О. С.).
Міський голова А. В. Бондаренко
 

 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про передачу земельної ділянки у власність по вул. В’ячеслава Чорновола, 19 громадянці Піскун Т.В.» (вільна земельна ділянка за рахунок існуючого домоволодіння)
 
Даним проектом рішення передбачено передачу громадянці Піскун Тетяні Валеріївні земельну ділянку по вул. В’ячеслава Чорновола, 19, площею 0,0264 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
Згідно з документацією із землеустрою та висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури та містобудування № 7895-з від 06.02.2019 на земельну ділянку по вул. В’ячеслава Чорновола, 19, площею 0,0264 га, наявні містобудівні обмеження щодо землекористування пов’язані із реалізацією містобудівної документації (земельна ділянка належить до житлової зони «Ж-4р (Ж-1)» - зона змішаної багатоповерхової житлової забудови та громадської забудови визначеної під реконструкцію, серед супутніх видів використання є «1-4 поверхові індивідуальні житлові будинки, що існували на території зони на момент розроблення Зонінгу»).
Оформлення прав на земельну ділянку необхідно проводити згідно з чинним законодавством за умови внесення в приватизаційні документи запису про встановлення обмеження містобудівного характеру.
Земельна ділянка по вул. В’ячеслава Чорновола, 19, площею 0,0264 га надається за рахунок землі наданої у користування громадянину Овсієнку Ю.Р. (свідоцтво про смерть від 29.04.2013 серія І-СР № 213905) враховуючи договір на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди) від 27.01.1999 термін дії 3 роки.
Ділянка надається в межах норм ст. 121 Земельного кодексу України та відповідно до ст. 118 Земельного кодексу України.
Вільна земельна ділянка за рахунок існуючого домоволодіння.
 
 
Дата надходження документації: 13.04.2019 (№ 29815-з)
Кінцевий термін прийняття рішення ЧМР: 13.05.2019
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р. Г. Донець