ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

07.05.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4221-8-з
Про надання ПРАТ «Черкаське хімволокно» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Симиренківській біля будівлі № 25

Проект рішення

№ 4221-8-з

ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ПРАТ «Черкаське хімволокно» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Симиренківській біля будівлі № 25
Розглянувши заяву приватного акціонерного товариства «Черкаське хімволокно» щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 93, 122, 123, 124, 125, 134 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Надати приватному акціонерному товариству «Черкаське хімволокно» дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,0800 га в оренду по вул. Симиренківській біля будівлі № 25 з метою реконструкції теплової мережі.
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування пов’язані із  розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій та розташуванням частини земельної ділянки в межах червоних ліній вулиці.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 

 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про надання ПРАТ «Черкаське хімволокно» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Симиренківській біля будівлі № 25»
 
           Підстава: заява від 11.04.2019 № 29360-з.
          Граничний термін прийняття рішення: 11.05.2019.
          Орієнтовна площа: 0,0800 га, з них: площею 0,0206 га за рахунок земель ВАТ «Продтовари» (стан юридичної особи – припинено), решта за рахунок земель Черкаської міської ради.
          З метою реконструкції теплової мережі.
 
Повідомляю, що відповідно до ст. 124 Земельного кодексу України передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється за результатами проведення земельних торгів, крім випадків, передбачених ст. 134 цього ж кодексу.
Відповідно до статті 134 Земельного кодексу України земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них (оренда, суперфіцій, емфітевзис), у тому числі з розташованими на них об'єктами нерухомого майна державної або комунальної власності, підлягають продажу окремими лотами на конкурентних засадах (земельних торгах), крім випадків, встановлених частиною другою цієї статті.
Не підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах) земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них у разі будівництва, обслуговування та ремонту об'єктів інженерної, транспортної, енергетичної інфраструктури, об'єктів зв'язку та дорожнього господарства (крім об'єктів дорожнього сервісу).
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою  
Р.Г. Донець