ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

07.05.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4214-8-з
«Про поновлення ПРИВАТНОМУ ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ТОП-ТЕКСТИЛЬ» договору оренди землі по вул. В`ячеслава Чорновола, 33»

№ 4214-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
«Про поновлення ПРИВАТ-                   НОМУ ВИРОБНИЧО-КОМЕР-ЦІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ТОП-ТЕКСТИЛЬ» договору оренди землі по вул. В`ячеслава Чорновола, 33»
      Розглянувши звернення ПРИВАТНОГО ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ТОП-ТЕКСТИЛЬ» від 21.03.2019 вх. № 23140-з про поновлення договору оренди землі, керуючись  ст. 33 Закону України «Про оренду землі» та  ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
  1. Поновити ПРИВАТНОМУ ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ТОП-ТЕКСТИЛЬ»  договір оренди землі на земельну ділянку площею 0,0219 га по вул. В`ячеслава Чорновола, 33 під нежитлове приміщення – торгівельний павільйон (літ. А-1) терміном на 15 років.
        2.. Зобов`язати ПРИВАТНЕ ВИРОБНИЧО - КОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИ-ЄМСТВО «ТОП-ТЕКСТИЛЬ»  здійснити дії, направлені на поновлення договору оренди землі протягом одного місяця з дати прийняття рішення.
        3. .Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту  архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіна А.О. та  постійну комісію міської ради з питань земельних відносин,  архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
 
 
 
 
             Міський голова                                                                                                 А.В. Бондаренко
 
 
 
 
 
 
 
Пояснювальна записка
 
до проекту рішення: «Про поновлення ПРИВАТНОМУ ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ТОП-ТЕКСТИЛЬ» договору оренди землі по вул. В`ячеслава Чорновола, 33»
 
Підстава: заява від 21.03.2019 (вх. № 23140-з)
Граничний термін прийняття рішення: 21.04.2019 року
 
        Між Черкаською міською радою та ПРИВАТНИМ ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ «ТОП-ТЕКСТИЛЬ» укладено договір  оренди землі від 03.09.2004 року на земельну ділянку площею 0,0219 га,  до 22.06.2019 року. Право оренди зареєстровано в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно від 31.08.2016 за № 16187256.
        Статтею 33 ЗУ «Про оренду землі» задекларовано, що по закінченню строку, на який було укладено договір оренди землі, орендар, який належно виконував обов'язки за умовами договору, має переважне право перед  іншими особами на укладення договору оренди землі на новий строк (поновлення  договору оренди землі).
        Орендар, який має намір скористатися переважним правом на укладення          договору оренди землі на новий строк, зобов'язаний повідомити про це орендодавця до спливу строку договору оренди землі у строк, встановлений цим договором, але не пізніше ніж за місяць до спливу строку договору оренди землі.
        За умовами договору оренди землі від 03.09.2004 року, а саме: п. 9.4, г), Орендар повинен не пізніше ніж за 90 днів до закінчення строку дії договору       звернутись до  Орендодавця з клопотанням про продовження строку оренди земельної ділянки без зміни цільового призначення.
        Таким чином, розглянувши вчасно подану заяву орендаря від 21.03.2019 (вх. № 23140-з) про поновлення договору оренди землі та додані до неї  матеріали, департаментом архітектури та містобудування Черкаської міської ради підготовлено проект рішення про поновлення ПРИВАТНОМУ ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ТОП-ТЕКСТИЛЬ» договору оренди землі по вул. В`ячеслава Чорновола, 33 терміном на 15 років.              
Начальник управління
земельних ресурсів та землеустрою                                                                                 Р.Г. Донець