ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

26.04.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1293-8-рд
Про розгляд електронної петиції від 07.02.2019 № Че/774-еп щодо будівництва притулку бездомним тваринам в місті Черкаси

 
 
 
Проект рішення
№ 1293-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції від 07.02.2019 № Че/774-еп щодо будівництва притулку бездомним тваринам в місті Черкаси
Відповідно до п. 44 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143, керуючись Законом України «Про звернення громадян», враховуючи пропозиції департаменту житлово-комунального комплексу, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
  1. Електронну петицію від 07.02.2019 № Че/774-еп щодо будівництва притулку бездомним тваринам в місті Черкаси підтримати частково.
  2. Комунальному підприємству «Черкаська служба чистоти» надати розрахунки для передбачення коштів у міському бюджеті на здійснення реконструкції існуючого притулку для безпритульних тварин.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського             голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бордунос Л.І. та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища  (Кіта І.М.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 


УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ
вул. Байди Вишневецького, 36, м.Черкаси, 18000, тел.: (0472) 36-11-35, факс: (0472) 32-52-46

 
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту рішення міської ради «Про розгляд електронної петиції від 07.02.2019              № Че/774-еп щодо будівництва притулку для бездомних тварин в місті Черкаси»
 
З метою вирішення питання поводження з безпритульними тваринами у місті Черкаси, забезпечення умов для зменшення їх кількості гуманними методами, поліпшення санітарно-естетичного стану м. Черкаси, забезпечення безпечного та комфортного проживання мешканців та гостей міста, формування гуманного та етичного ставлення до безпритульних тварин у громади міста, органами місцевого самоврядування була прийнята Програма поводження з безпритульними тваринами у місті Черкаси на 2016-2020 роки, затверджена рішенням Черкаської міської ради від 24.01.2019 №2-3755. Досягнення завдань затвердженої Програми здійснюється шляхом проведення таких заходів, як: проведення вилову безпритульних тварин; проведення стерилізації безпритульних тварин; проведення щеплення (у тому числі від сказу) і лікування безпритульних тварин; створення інформаційної бази обліку тварин; ведення моніторингу ситуації у сфері безконтрольного розмноження непродуктивних тварин; недопущення вилову тварин шляхом отруєння та відстрілу.
Варто зауважити, що на території міста Черкас виловом та подальшим опікуванням безпритульних собак займається комунальне підприємство «Черкаська служба чистоти» Черкаської міської ради. Одним із основних напрямків діяльності підприємства є відлов бродячих тварин, приймання тварин (собак) від населення, їх утримання, ветеринарна діяльність щодо утримуваних у притулках тварин.
У розпорядженні підприємства є облаштований притулок для утримання відловлених тварин площею 0,2 га. Будівництво притулку проведено в період 2009-2010 років за кошти місцевого бюджету. Станом на березень 2019 року на території притулку встановлено 96 вольєрів для утримання тварин, будинок для їх ветеринарного огляду та лікування. Для відлову безпритульних тварин по місту постійно курсують два спеціально підготовлені екіпажі в складі водія та ловця. Для оперативного реагування на скарги мешканців міста щодо безпритульних тварин впроваджено оперативну телефонну лінію з номером 1505.
Постійна увага та діяльність в поводженні з безпритульними тваринами дозволяє проводити заходи із масового відлову та стерилізації безпритульних тварин, що в свою чергу забезпечує стійку динаміку до зниження їхньої чисельності.
 
 
В.о. директора департаменту
житдлово-комунального комплексу                                                          Ю.В. Панченко
 
 
Хлопецька Я.А.
540346
 
 

ДОДАТКИ

1 1293-8-рд Петиція.pdf Переглянути