ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент освіти та гуманітарної політики

Підготував:

Департамент освіти та гуманітарної політики

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

25.04.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1290-8-рд
Про розгляд петиції щодо  призначення випускних вечорів у закладах загальної середньої освіти міста на суботній день 29.06.2019

Проект рішення
№ 1290-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд петиції щодо  призначення випускних вечорів у закладах загальної середньої освіти міста на суботній день 29.06.2019
 
Керуючись ч. 3 ст. 24, ст. 25  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 23, п. 3 cт. 25  Закону України «Про освіту», п. 3 ст. 16 Закону України «Про загальну середню освіту», враховуючи, що чинне законодавство не відносить вирішення цього питання до повноважень Черкаської міської ради, відповідно до порядку розгляду електронної петиції, адресованій Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016    №2-143, Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:    
 
1. Електронну петицію щодо призначення випускних вечорів у закладах загальної середньої освіти міста на суботній день 29.06.2019, не підтримати.
2. Доручити департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради опублікувати це рішення на офіційному веб-порталі Черкаської міської ради.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського     голови з питань діяльності виконавчих органів ради Коломойця І.А. та постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, сім’ї, соціального захисту, освіти, науки, культури, фізкультури та спорту               (Цегвінцева А.В.).
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 

Пояснювальна записка
 
до проекту рішення Черкаської міської ради «Про розгляд петиції щодо призначення випускних вечорів у закладах загальної середньої освіти міста на суботній день 29.06.2019»
 
 
         Враховуючи те, що електронна петиція, створена на підставі звернення громадянки Сидоренко Ірини Іванівни щодо призначення випускних вечорів у закладах загальної середньої освіти міста на суботній день 29.06.2019, набрала необхідну кількість голосів подано даний проект рішення.
         Відповідно до статті 24 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» органи місцевого самоврядування та їх посадові особи діють лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачені чинним законодавством України.
         Згідно статті 23 Закону України «Про освіту» держава гарантує академічну, організаційну, фінансову і кадрову автономію закладів освіти. Пункт 3 cтатті 25 цього ж Закону забороняє засновнику або уповноваженій ним особі втручатися в діяльність закладу освіти, що здійснюється ним у межах його автономних прав, визначених законом та установчими документами.
         Відповідно до пункту 3 статті 16 Закону України «Про загальну середню освіту» структура навчального року (за четвертями, півріччями, семестрами), тривалість навчального тижня, дня, занять, відпочинку між ними, інші форми організації освітнього процесу встановлюються закладом загальної середньої освіти  у межах часу, передбаченого освітньою програмою.  
Встановлення дати проведення випускного вечора у закладі загальної середньої освіти відноситься до компетенції адміністрації школи.
          
 
Заступник директора  департаменту                                     Б.О. Бєлов                                                  
 
Степко
37-05-75
 
 

 

ДОДАТКИ

1 1290-8-рд 25.04.19 Петиція.pdf Переглянути