ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

17.04.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4159-8-з
Про надання ОК «ЖБК «ДРІМ ТАУН» дозволу на розробку документації із зе-млеустрою по вул. Сержанта Волкова, 1/3 (з метою зміни цільового призначення земе-льної ділянки)

№ 4159-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ОК «ЖБК «ДРІМ ТАУН» дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. Сержанта Волкова, 1/3 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)
Розглянувши заяву ОБСЛУГОВУЮЧОГО КООПЕРАТИВУ «ЖИТЛОВО-БУДІВЕЛЬНИЙ КООПЕРАТИВ «ДРІМ ТАУН» щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з метою зміни цільового призначення земельної ділянки, відповідно до статей 12, 20, 93, 123 Земельного кодексу України, враховуючи висновок управління планування та архітектури від 13, відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
         1. Надати ОБСЛУГОВУЮЧОМУ КООПЕРАТИВУ «ЖИТЛОВО-БУДІВЕЛЬНИЙ КООПЕРАТИВ «ДРІМ ТАУН»  дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 1,9000 га по вул. Сержанта Волкова, 1/3 з метою зміни її цільового призначення з земель для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови (код КВЦПЗ – 03.15.) на землі для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) (код КВЦПЗ – 02.01.).
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування пов’язані із розміщенням частини земельної ділянки в охоронній зоні діючих інженерних мереж.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про надання ОК «ЖБК «ДРІМ ТАУН» дозволу на розробку документації із
землеустрою по вул. Сержанта Волкова, 1/3 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)»
 
Підстава: заява від 18.03.2019 № 22135-з.
Граничний термін прийняття рішення: 18.04.2019.
 
Відповідно до договору оренди землі від 12.02.2019 року, укладеного між Черкаською міською радою та ОК «ЖБК «ДРІМ ТАУН» земельна ділянка площею1,9000 га по вул. Сержанта Волкова, 1/3 за цільовим призначенням віднесена до земель для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови (код КВЦПЗ – 03.15.).
Згідно зі статтею 20 Земельного кодексу України зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проектами землеустрою щодо їх відведення.
Види використання земельної ділянки в межах певної категорії земель (крім земель сільськогосподарського призначення та земель оборони) визначаються її власником або користувачем самостійно в межах вимог, встановлених законом до використання земель цієї категорії, з урахуванням містобудівної документації та документації із землеустрою.
Відповідно до висновку управління планування та архітектури від 21.03.2019 № 22135-з на земельну ділянку площею 1,9000 га по вул. Сержанта Волкова, 1/3, яка пропонується для будівництва котеджного містечка, наявні містобудівні обмеження щодо землекористування, пов’язані із розміщенням частини земельної ділянки в охоронній зоні діючих інженерних мереж.
Згідно з детальним планом території лісової просіки між вулицями Сержанта Волкова, Михайла Ткалича та Чичеріна в місті Черкаси, розробленим ТОВ «Черкасархпроект» та затвердженим рішенням Черкаської міської ради від 26.02.2015 № 2-1036, на вищезазначеній земельній ділянці передбачене розташування садибної житлової забудови.
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
 
Р.Г. Донець