ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

05.04.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4131-8-з
Про надання Службі автомобільних доріг у Черкаській області дозволу на розроблення документації із землеустрою земельної ділянки на в’їзді в м. Черкаси зі сторони м. Золотоноша

Проект рішення

№ 4131-8-з

ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання Службі автомобільних доріг у Черкаській області дозволу на розроблення документації із землеустрою земельної ділянки на в’їзді в м. Черкаси зі сторони м. Золотоноша
Розглянувши заяву Служби автомобільних доріг у Черкаській області щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, враховуючи Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 92, 120, 122, 123, 124, 125, 134 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати Службі автомобільних доріг у Черкаській області  дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,1600 га в постійне користування на в’їзді в м. Черкаси зі сторони м. Золотоноша під існуючою автомобільною дорогою державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань.
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 

 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про надання Службі авто-мобільних доріг у Черкаській області дозволу на розроблення документації із землеустрою земельної ділянки на в’їзді в м. Черкаси зі сторони м. Золотоноша»
 
           Підстава: заява від 01.11.2018 № 87983-з.
          Граничний термін прийняття рішення: 01.12.2018.
          Орієнтовна площа: 0,1600 га.
          Під існуючою автомобільною дорогою державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань.
         
Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.
Права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності.
Відповідно до статті 134 Земельного кодексу земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них (оренда, суперфіцій, емфітевзис), у тому числі з розташованими на них об'єктами нерухомого майна державної або комунальної власності, підлягають продажу окремими лотами на конкурентних засадах (земельних торгах), крім випадків, встановлених частиною другою цієї статті.
Не підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах) земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них у разі будівництва, обслуговування та ремонту об'єктів інженерної, транспортної, енергетичної інфраструктури, об'єктів зв'язку та дорожнього господарства (крім об'єктів дорожнього сервісу).
 
      
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою  
           Р.Г. Донець