ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

05.04.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4156-8-з
Про надання КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Пацаєва (вільна земельна ділянка)

Проект рішення
№  4156-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Пацаєва (вільна земельна ділянка)
Розглянувши заяву КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, враховуючи викопіювання з плану міста від 02.04.2019 року, відповідно до пунктів 3, 6, 7 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 492, 123, 125, 134 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати комунальному підприємству теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,0500 га у постійне користування по вул. Пацаєва під розміщення котельні.
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 

 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про надання КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Пацаєва (вільна земельна ділянка)
 
 
Підстава: заява від 03.04.2019 № 26788-з.
Граничний термін прийняття рішення: 03.05.2019.
Орієнтовна площа: 0,0500 га за рахунок земель СТОВ «Черкаси» (стан юридичної особи – припинено).
Під розміщення котельні.
У постійне користування.
 
Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.
Права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності.
Відповідно до статті 134 Земельного кодексу України земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них (оренда, суперфіцій, емфітевзис), у тому числі з розташованими на них об'єктами нерухомого майна державної або комунальної власності, підлягають продажу окремими лотами на конкурентних засадах (земельних торгах), крім випадків, встановлених частиною другою цієї статті.
Не підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах) земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них у разі будівництва об'єктів забезпечення життєдіяльності населених пунктів (сміттєпереробних об'єктів, очисних споруд, котелень, кладовищ, протиерозійних, протизсувних і протиселевих споруд).
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець