ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

02.04.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4113-8-з
Про надання ОСББ «МЕДИК-93» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Пастерівській, 25 (1-й під’їзд)

Проект рішення
№ 4113-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ОСББ «МЕДИК-93» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Пастерівській, 25 (1-й під’їзд)
Розглянувши заяву об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «МЕДИК-93» щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, відповідно до пунктів 3, 6, 7 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 42, 92, 123, 125 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «МЕДИК-93»  дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,1573 га у власність по вул. Пастерівській, 25 (1-й під’їзд) під частину багатоквартирного житлового будинку та прибудинкову територію.
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні діючих інженерних мереж.
2. Зобов’язати розробника документації із землеустрою при розробці проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки передбачити можливість проїзду та проходу до вищезазначеної земельної ділянки з урахуванням законних інтересів землекористувачів суміжних земельних ділянок.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 

 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про надання ОСББ «МЕДИК-93» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Пастерівській, 25 (1-й під’їзд)»
 
 
Підстава: заява від 28.02.2019 № 17618-з.
Граничний термін прийняття рішення: 28.03.2019.
Орієнтовна площа: 0,1573 га за рахунок земель Черкаської міської ради.
Під частину багатоквартирного житлового будинку та прибудинкову територію.
У власність.
 
Відповідно до статті 42 Земельного кодексу України земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Порядок використання земельних ділянок, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території, визначається співвласниками.
Розміри та конфігурація земельних ділянок, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території, визначаються на підставі відповідної землевпорядної документації.
Додатково інформую, що ОСББ «МЕДИК-93» має намір оформити на праві власності земельну ділянку під 1-м під’їздом багатоквартирного будинку по вул. Пастерівській, 25, решта ж земельної ділянки під багатоквартирним будинком по вул. Пастерівській, 25 приватизована та належить на праві власності ОСББ «ВЛАСНИК-25».
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець