ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

26.03.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1262-8-рд
Про розгляд електронної петиції від 13.02.2019 № Че/778-еп щодо придбання та розміщення спеціальних баків для прибирання за тваринами по місту Черкаси

 
 
 
Проект рішення
№ 1262-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції від 13.02.2019 № Че/778-еп щодо придбання та розміщення спеціальних баків для прибирання за тваринами по місту Черкаси
Відповідно до п. 44 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143, керуючись Законом України «Про звернення громадян», враховуючи пропозиції департаменту житлово-комунального комплексу, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
  1. Електронну петицію від 13.02.2019 № Че/778-еп щодо придбання та розміщення спеціальних баків для прибирання за тваринами по місту Черкаси підтримати.
  2. Доручити департаментам житлово-комунального комплексу та архітектури та містобудування визначити місця по місту Черкаси під розміщення спеціальних баків для прибирання за тваринами.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського             голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бордунос Л.І. та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища  (Кіта І.М.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 


УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ
вул. Байди Вишневецького, 36, м.Черкаси, 18000, тел.: (0472) 36-11-35, факс: (0472) 32-52-46

 
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту рішення міської ради «Про розгляд електронної петиції від 13.02.2019 № Че/778-еп щодо придбання та розміщення спеціальних баків для прибирання за тваринами по місту Черкаси»
 
Вигул собак у місті – проблема, яка не залежить від пори року й актуальна завжди. Під час прогулянки на вулиці тварина реалізовує свої біологічні потреби. При цьому господарі, які її вигулюють, в обов’язковому порядку повинні прибирати відходи життєдіяльності своєї тварини. Прибирати собачі екскременти варто не лише для краси вулиць, чистого взуття і приємного запаху, а, насамперед, задля нашого здоров’я. Нажаль, культура більшості власників собак поки що залишається на низькому рівні. Покращувати епідеміологічну ситуацію могли би власники собак. Так, більш свідомі мешканці прибирають за своїми домашніми улюбленцями, оскільки за ігнорування правил їм загрожує штраф.
Повноваження щодо правил утримання тварин встановлюються органами місцевого самоврядування. Наразі, у місті Черкаси рішеннями, які регламентують вигул собак на території міста є:Правила благоустрою міста Черкаси затверджені рішенням Черкаської міської ради від 11.11.2008 №4-688, зі змінами; Правила утримання і поводження із тваринами у м. Черкаси, затверджених рішенням Черкаської міської ради від 12.03.2009 №4-991; Рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради від 09.06.2009 №714 «Про визначення переліку місць, де вигул собак заборонено».
Так, відповідно до п. 3.6. Правил благоустрою міста Черкаси, власники собак, котів та інших тварин зобов’язані утримувати їх відповідно до Правил утримання і поводження з тваринами у місті.
Згідно п 2.3.1. Правил утримання і поводження із тваринами у м. Черкаси, власники тварин зобов’язані: «не допускати, щоб собаки і коти забруднювали квартири, сходи площадки та клітини та інші місця загального користування в будинках, дворах і на вулицях; прибирати в усіх випадках екскременти тварин».
З метою запобігання розповсюдженню інфекційних захворювань та наведення до належного санітарного стану місць загального користування у місті Черкаси, слід запровадити встановлення спеціальних баків для прибирання за тваринами. Це окрема сміттєва урна, над якою встановлений інформаційний знак і прикріплений контейнер з пакетами для збору екскрементів. Придбання та встановлення даних баків на території м. Черкаси стане першим кроком сприяння органів місцевого самоврядування до підвищення культури громадян в утриманні своїх домашніх улюбленців.
 
 
В.о. директора департаменту
житдлово-комунального комплексу                                                         Ю.В. Панченко
 
Хлопецька Я.А.
540346
 

 

ДОДАТКИ

1 1262-8-рд 26.03.19 Петиція.pdf Переглянути