ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент охорони здоров`я та медичних послуг

Підготував:

Департамент охорони здоров`я та медичних послуг

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

11.03.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1247-8-рд
Про надання КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка» пільги з орендної плати

Проект рішення
№ 1247-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка» пільги з орендної плати
     Відповідно до ч.5 ст.60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши пропозицію департаменту охорони здоров’я та медичних послуг, з метою належного забезпечення доступності, якості та своєчасності амбулаторної вторинної медичної допомоги для населення, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
  1. Надати КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка» пільгу з орендної плати за користування нежитловими приміщеннями закладів охорони здоров’я комунальної форми власності територіальної громади міста Черкаси.
  2. Департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради, закладам охорони здоров’я комунальної форми власності внести відповідні зміни до договорів оренди об’єктів міської комунальної власності з орендною платою 100,00 грн. без ПДВ в рік на 2019 рік.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради Стадника О.М. та постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, сім’ї, соціального захисту, освіти, науки, культури, фізкультури та спорту.
Міський голова А.В. Бондаренко
 

УКРАЇНА
Черкаська міська рада
Департамент охорони здоров’я та медичних послуг
вул. Байди Вишневецького, 36, м.Черкаси, 18000,  тел: (0472) 37-24-56, fax:(0472) 33-79-47
E-mail: dozmpchmr@gmail.com, код  ЄДРПОУ  02013260
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення Черкаської міської ради
«Про надання КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка» пільги з орендної плати»
 
Територіальна громада міста Черкаси в особі Черкаської міської ради є засновником КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка». Підприємство є лікувальним закладом охорони здоров’я, що надає вторинну медичну допомогу населенню в амбулаторних умовах. Створено з метою провадження медичної практики, належного забезпечення доступності, якості та своєчасності вторинної медичної допомоги для населення; надання медичної допомоги та проведення діагностичного обстеження пацієнтам. Підприємство є неприбутковою організацією, здійснює господарську некомерційну діяльність, спрямовану на досягнення соціальних та інших результатів без мети одержання прибутку.
У 2019 році усі заклади охорони здоров’я міста змінили статус з розпорядників бюджетних коштів на одержувачів бюджетних коштів, за організаційно-правовою формою є комунальними некомерційними підприємствами. Не зважаючи на зміну статусу, заклади фактично фінансуються за рахунок коштів державного та міського бюджетів, здійснюють некомерційну діяльність, і можуть бути прирівняні до бюджетних установ.
Відповідно до рішення міської ради від 06.09.2012 №3-1129 «Про порядок оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Черкаси» розмір орендної плати для міських комунальних підприємств становить 2 грн. з ПДВ за 1 кв.м в місяць.
У структурі підприємства функціонують п’ять відокремлених структурних підрозділи (філії) для забезпечення територіальної доступності населення до медичної допомоги, які розташовані у будівлях центрів первинної медико-санітарної допомоги міста і КНП «Перша Черкаська міська лікарня» на умовах оренди. Загальна площа орендованих приміщень становить 17833,93 м2. Розмір орендної плати на рік становить 428,0 тис.грн., що є суттєвою складовою видатків закладу, який фінансується за рахунок коштів міського бюджету. Відволікання такого фінансового ресурсу неодмінно матиме негативний вплив на якість забезпечення амбулаторної вторинної медичної допомоги населенню міста. З іншого боку, зменшення орендованих приміщень призведе до погіршення доступності та своєчасності медичної допомоги для населення.
Пропонується встановити розмір орендної плати для КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка» на рівні 100 грн. без ПДВ на 2019 рік.
Проект підготовлено департаментом охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради.
 
 
Директор департаменту О.М.Стадник
 
вик. Галушка Г.Ю.
37-53-93
 

 

ДОДАТКИ

1 1247-8-рд 11.03.19 Зауваження.pdf Переглянути