ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

01.03.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4043-8-з
Про припинення ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ "МОНТАЖНО НАЛАГОДЖУВАЛЬНА ФІРМА "СЕРВІС" права  постійного користування   земельною ділянкою по пров. II-й Одеський, 13/1

Проект рішення
№ 4043-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про припинення ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ "МОНТАЖНО НАЛАГОДЖУВАЛЬНА ФІРМА "СЕРВІС" права      постійного користування         земельною ділянкою по пров. II-й Одеський, 13/1
Розглянувши заяву ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА "МОНТАЖНО  НАЛАГОДЖУВАЛЬНА ФІРМА "СЕРВІС"  від 13 лютого 2019 року (вх. № 12889-з) щодо припинення права користування земельною ділянкою в зв`язку з відчуженням нерухомого майна згідно договору купівлі-продажу нежитлової будівлі від  08 лютого 2019 № 919, керуючись ст. ст. 12, 120, 141, 142 Земельного кодексу, ст. 26 Закону України  «Про  місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська  рада
 
ВИРІШИЛА:
1..Припинити ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ "МОНТАЖНО НАЛАГОДЖУВАЛЬНА ФІРМА "СЕРВІС" право постійного користування земельною  ділянкою площею 0,0110 га по пров. II-й Одеський, 13/1.
2..Зобов’язати ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО "МОНТАЖНО НАЛАГОДЖУВАЛЬНА ФІРМА "СЕРВІС" протягом десяти днів з дати прийняття рішення передати за актом приймання-передачі вищезазначену земельну ділянку.
3..Доручити міськрайонному управлінню Держгеокадастру у Черкаському  районі та м. Черкасах внести відповідні зміни до земельно-облікових документів.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування,  реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
 
 
Міський голова
                                                                              
 
                      А.В. Бондаренко
               
 
 
 
 
Пояснювальна записка
 
до проекту рішення: «Про припинення ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ "МОНТАЖНО НАЛАГОДЖУВАЛЬНА ФІРМА "СЕРВІС" права постійного користування земельною ділянкою по пров. II-й Одеський, 13/1»
 
Дата надходження заяви: 13.02.2019.
 
Граничний термін виконання: 13.03.2019
 
Підстава: заява від 13 лютого 2019 року (вх. № 12889-з) щодо припинення права користування земельною ділянкою в зв`язку з відчуженням нерухомого майна.
Земельна ділянка, право користування якою припиняється, належить заявнику  на підставі Державного акта на право користування землею серії   ІІ-ЧР № 001217,  виданого від 11 квітня 2000 року за реєстраційним номером 297.
Нерухоме майно, яке розташоване на земельній ділянці по пров. II-й Одеський, 13/1, що перебуває в постійному користуванні заявника відчужене відповідно до договору купівлі-продажу нежитлової будівлі від 08 лютого 2019 року за № 919.
 Земельним кодексом України ст. 141 наведено вичерпний перелік підстав припинення права   користування земельною ділянкою, однією з них є набуття іншою особою права власності на жилий будинок, будівлю або споруду, які розташовані на земельній ділянці.    
          Якщо жилий будинок, будівля або споруда розміщені на земельній ділянці, що  перебуває у користуванні, то в разі набуття права власності на ці об’єкти до набувача переходить право користування земельною ділянкою, на якій вони розміщені, на тих самих умовах і в тому ж обсязі, що були у попереднього землекористувача в порядку ст. 120  ЗК України.
         Оцінюючи в сукупності отримані матеріали, департаментом архітектури та  містобудування, керуючись ст. 26 ЗУ «Про місцеве самоврядування», та ст. 12, 120, 141, 142 Земельного кодексу України, підготовлено проект рішення,  яким передбачено припинити заявнику право постійного користування земельною ділянкою по  пров. ІІ-й Одеський, 13/1.
 
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою  
 
      Р.Г. Донець