ОПИС ДОКУМЕНТУ

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

07.10.2016

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 982-8-з
Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Дахнівській, громадянину Вороному Є.А. (вільна земельна ділянка, учасник АТО)

              Проект рішення
            № 982-8-з
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Дахнівській, громадянину Вороному Є.А. (вільна земельна ділянка, учасник АТО)          
                 
Розглянувши заяву громадянина Вороного Є.А., учасника антитерористичної операції, про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, враховуючи пункти 3, 6, 7 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245- VІ, керуючись статтями 12, 118, 121,122,123 Земельного кодексу України та ст. 26 Закону України ”Про місцеве самоврядування в Україні” та враховуючи невідповідність місця розташування частини земельної ділянки вимогам генерального плану міста Черкаси затвердженого рішенням ЧМР від 29.12.2011 № 3-505, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Вороному Євгенію Анатолійовичу по вул. Дахнівській, орієнтовною площею 0,0740 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
2. Відмовити у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Вороному Євгенію Анатолійовичу по вул. Дахнівській, орієнтовною площею 0,0260 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
Згідно з висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури, містобудування та інспектування від 02.08.2016 № 24775-з, частина земельної ділянки (26%) по вул. Дахнівській, має містобудівні обмеження щодо землекористування, пов’язані із розміщенням земельної ділянки в межах заповідної території «Черкаські берегові схили» та із реалізацією генерального плану та плану зонування міста Черкаси.
Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до зони земель природно-заповідного фонду «ПЗФ».
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури, містобудування та інспектування Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О. С.).
                 
Міський голова         А. В. Бондаренко
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо
відведення земельної ділянки по вул. Дахнівській, громадянину
Вороному Є.А.» (вільна земельна ділянка, учасник АТО)
 
Даним проектом рішення передбачено надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Вороному Євгенію Анатолійовичу по вул. Дахнівській, орієнтовною площею 0,0740 га  безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) та відмовлено у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Вороному Євгенію Анатолійовичу по вул. Дахнівській, орієнтовною площею 0,0260 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
Громадянин Вороний Є.А. пред’явив посвідчення серія АБ № 257289 від 13.11.2015 відповідно до якого має право на пільги, встановлені законодавством України для ветеранів війни – учасників бойових дій.
Згідно з висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури, містобудування та інспектування від 02.08.2016 № 24775-в, частина земельної ділянки (26%) по вул. Дахнівській, має містобудівні обмеження щодо землекористування, пов’язані із розміщенням земельної ділянки в межах заповідної території «Черкаські берегові схили» та із реалізацією генерального плану та плану зонування міста Черкаси.
Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до зони земель природно-заповідного фонду «ПЗФ».
 
Дата надходження документації: 27.07.2016 (№ 24775-з)
Кінцевий термін прийняття рішення ЧМР: 27.08.2016
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою         Р. Г. Донець
           
Директор департаменту архітектури, містобудування та інспектування         А. О. Савін