ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

06.02.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1209-8-рд  
Про розгляд електронної петиції щодо зниження вартості проїзду у міських маршрутках до 3 грн. або покращення якості обслуговування

Проект рішення
№ 1209-8-рд       
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції щодо зниження вартості проїзду у міських маршрутках до 3 грн. або покращення якості обслуговування
Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143 та з метою оприлюднення порушених в електронній петиції питань, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
  1. Електронну петицію  Че/745-еп щодо зниження вартості проїзду у міських маршрутках до 3 грн. або покращення якості обслуговування підтримати частково.
2.  Перевізникам, які обслуговують міські автобусні маршрути загального користування, вжити необхідних заходів для покращення якості обслуговування, а саме:
- забезпечити постійне проведення на автопідприємствах інструктажів щодо виконання Законів України та інших нормативно-правових актів, що регулюють перевезення пасажирів, безпеки руху, дотримання належного санітарного стану, рівня культури обслуговування пасажирів;
- пропонувати перевізникам у 90-денний термін з дати прийняття цього рішення здійснити профілактичний ремонт автотранспорту, а також під час укладання нових угод з перевізниками забезпечити умову упродовж місяця забезпечити всіх водіїв та кондукторів бейджами.
3. Оприлюднити це рішення в засобах масової інформації..
4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Волошина І.В., постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку,  підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І.М.).
 
Міський  голова                                                                     А.В. Бондаренко
 
                       

УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ

 
   
Депутатам Черкаської
                                                     міської ради
 
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення
 
«Про розгляд електронної петиції щодо зниження
вартості проїзду у міських маршрутках до 3 грн.
або покращення якості обслуговування»
 
До Черкаської міської ради надійшла електронна петиція Че/745-еп з вимогою зниження вартості проїзду у міських маршрутках до 3 грн. або покращення якості обслуговування.
У листопаді 2018 року виконавчим комітетом Черкаської міської ради прийнято рішення, яким встановлено тариф на проїзд на міських автобусних маршрутах загального користування в розмірі 5 грн. Оскільки  проїзд у розмірі 5 грн. є економічно обґрунтованим, то при зниженні вартості проїзду до 3 грн. виникає необхідність  відшкодовувати перевізникам різницю в розмірі 2 грн. з міського бюджету, що призведе до значного обтяження міського бюджету.
Пропонуємо електронну петицію в частині зниження вартості проїзду у міських маршрутках до 3 грн. не підтримати. Вимога щодо покращення якості обслуговування є об’єктивною, тому в частині покращення якості обслуговування петицію пропонується підтримати.
Прошу розглянути та підтримати на сесії міської ради проект рішення «Про розгляд електронної петиції щодо зниження вартості проїзду у міських маршрутках до 3 грн. або покращення якості обслуговування».
 
 
Заступник директор департаменту                                               Ю.В. Панченко
 
 
 

ДОДАТКИ

1 1209-8-рд 06.02.19 Петиція.pdf Переглянути