ОПИС ДОКУМЕНТУ

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

30.01.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 3514-8-з
Про надання ПАРАФІЇ ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ КИЄВО-ВИШГОРОДСЬКОЇ ЕКЗАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ МІСТА ЧЕРКАСИ земельної ділянки в постійне користування по вул. Одеській (біля житлового будинку № 14)

 № 3514-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ПАРАФІЇ ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ КИЄВО-ВИШГОРОДСЬКОЇ ЕКЗАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ МІСТА ЧЕРКАСИ земельної ділянки в постійне користування по вул. Одеській (біля житлового будинку № 14)
Розглянувши заяву ПАРАФІЇ ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ КИЄВО-ВИШГОРОДСЬКОЇ ЕКЗАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ МІСТА ЧЕРКАСИ від 03.01.2018 № 710-з щодо оформлення права постійного користування земельною ділянкою по вул. Одеській (біля житлового будинку № 14), відповідно до статей 12, 19, 92, 123, 124, 125, 126, 134 Земельного кодексу України, враховуючи Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, ст. 16 Закону України «Про Державний земельний кадастр», та враховуючи те, що земельна ділянка площею 0,3000 (кадастровий номер 7110136700:05:003:0071), зареєстрована в Державному земельному кадастрі відповідно до Закону України «Про Державний земельний кадастр», право власності Черкаської міської ради на яку зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, номер запису про право власності 29739756, реєстраційний номер об’єкту нерухомого майна: 1736213471101, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Надати ПАРАФІЇ ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ КИЄВО-ВИШГОРОДСЬКОЇ ЕКЗАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ МІСТА ЧЕРКАСИ  земельну ділянку, без зміни її цільового призначення площею 0,3000  по вул. Одеській (біля житлового будинку № 14), яка за цільовим призначенням віднесені до земель житлової та громадської забудови (для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій (код КВЦПЗ – 03.04.) в постійне користування під будівництво храму за рахунок земель Римсько-католицької церкви парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці у м. Черкаси.
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження щодо землекористування, пов’язані із розташуванням частини земельної  ділянки в охоронній зоні навколо діючих інженерних мереж та із реалізацією містобудівної документації на частині земельної ділянки.
2. Зобов’язати ПАРАФІЮ ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ КИЄВО-ВИШГОРОДСЬКОЇ ЕКЗАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ МІСТА ЧЕРКАСИ здійснити дії направлені на державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою протягом двох місяців з дати прийняття рішення.
3. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.
4. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
5. Припинити Римсько-католицькій церкві парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці у м. Черкаси  право постійного користування земельною ділянкою площею 0,3000  по вул. Одеській (біля житлового будинку № 14).
6. Доручити Міськрайонному управлінню у Черкаському районі та м. Черкасах головного управління Держгеокадастру у Черкаській області внести зміни до відповідних реєстрів.
7. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 
 

 
Пояснювальна записка
до проекту рішення
«Про надання ПАРАФІЇ ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ КИЄВО-ВИШГОРОДСЬКОЇ ЕКЗАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ МІСТА ЧЕРКАСИ земельної ділянки в постійне користування по вул. Одеській (біля житлового будинку № 14)»
 
Підстава: заява від 03.01.2019 № 710-з.
Граничний термін прийняття рішення: 03.02.2019.
Вільна земельна ділянка.
Площа: 0,3000 га за рахунок земель Римсько-католицької церкви парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці у м. Черкаси.
В постійне користування.
Під будівництво храму.
Цільове призначення земельної ділянки: для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови (код КВЦПЗ – 03.15.)
 
Відповідно до стаття 123 Земельного кодексу України надання у користування земельної ділянки, зареєстрованої в Державному земельному кадастрі відповідно до Закону України "Про Державний земельний кадастр", право власності на яку зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, без зміни її меж та цільового призначення здійснюється без складення документації із землеустрою.
Відповідно до даних з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно право власності на земельну ділянку 0,3000 по вул. Одеській (біля житлового будинку № 14) зареєстрована за Черкаською міською радою.
Згідно зі статтею 92 Земельного кодексу України визначено коло осіб, зокрема релігійні організації України, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, виключно для будівництва і обслуговування культових та інших будівель, необхідних для забезпечення їх діяльності.
Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець