ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Зоря Руслан Сергійович

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

30.01.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1203-8-рд
Про відміну рішення міської  ради від 12.06.2018 №2-3429 «Про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста»

Проект рішення
 
№1203-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про відміну рішення міської  ради від 12.06.2018 №2-3429 «Про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста» 
Відповідно до ст.ст.25, 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», з врахуванням норм ст.27 Бюджетного кодексу України, з метою приведення рішення міської ради щодо пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста у відповідність до вимог чинного законодавства України,  Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
  1. Відмінити рішення міської  ради від 12.06.2018 №2-3429 «Про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста». 
  2.    Контроль за виконанням рішення покласти міського голову Бондаренка А.В. та постійну комісію міської ради з питань економічного розвитку, інвестиційної політики, дерегуляції, бюджету, фінансів, тарифів та регуляторної політики (Тренкін Ю.В.).
 
Міський голова   А.В. Бондаренко
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення
«Про відміну рішення міської ради від 12.06.2018 №2-3429 «Про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста»
За змістом положень частини першої статті 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту встановлюють органи місцевого самоврядування.
Відповідно до 5. ст.40 вищевказаного закону України, а також п.2.4 рішення міської ради від 12.06.2018 №2-3429 «Про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста», величина пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту визначається у договорі, укладеному з органом місцевого самоврядування (відповідно до встановленого органом місцевого самоврядування розміру пайової участі у розвитку інфраструктури), з урахуванням загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта, визначеної згідно з будівельними нормами, державними стандартами і правилами.
У разі якщо загальна кошторисна вартість будівництва об’єкта не визначена згідно з будівельними нормами, державними стандартами і правилами, вона визначається на основі встановлених органом місцевого самоврядування нормативів для одиниці створеної потужності.
Відповідно до затвердженої міською радою редакції рішення, зокрема п.2.6, з урахуванням пропозицій депутатів міської ради (протокольне доручення міської ради від 12.06.2018 №ПД-8-889), визначений для замовника розмір пайової участі у розвитку інфраструктури м. Черкаси для житлових об’єктів складає - 1 відсоток загальної вартості будівництва об'єкта, яка визначена з урахуванням  показників опосередкованої вартості спорудження житла для Черкаської області, що затверджені Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, на дату укладення договору пайової участі у розвитку інфраструктури м. Черкаси.
 Отже, вказані норми рішення міської ради 12.06.2018 №2-3429 «Про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста» не узгоджуються з нормами Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».
Враховуючи той факт, що зміни до рішення міської ради 12.06.2018 №2-3429 «Про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста» мають пройти регуляторні процедури, передбачені Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», вказаним проектом пропонується відмінити його дію.
При цьому відновлює дію рішення міської  ради від 23.06.2011 №2-621 «Про пайову участь (внесок) замовників у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Черкаси».
 
 
Депутат Черкаської
міської ради
Р.С. Зоря
 
 

ДОДАТКИ

1 1203-8-рд зауваження.pdf Переглянути