ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

18.12.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 3407-8-з
Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по вул. В’ячеслава Чорновола, 173, громадянину Янакову С.М. (існуюче домоволодіння)

Проект рішення
 № 3407-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по вул. В’ячеслава Чорновола, 173, громадянину Янакову С.М. (існуюче домоволодіння)

 
Розглянувши заяву громадянина Янакова С.М., про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою, враховуючи пункти 3, 6, 7 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VІ, керуючись статтями 12, 118, 120, 121, 122, 123 Земельного кодексу України та ст. 26 Закону України ”Про місцеве самоврядування в Україні”, п. 31 Порядку оформлення прав на земельні ділянки у м. Черкаси  рішення Черкаської міської ради № 3-582 від 09.02.2012, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Надати дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянину Янакову Саві Миколайовичу по вул. В’ячеслава Чорновола, 173, орієнтовною площею 0,0600 га у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
Згідно з висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури та містобудування від 23.11.2018 № 91908-з на земельну ділянку по         вул. В’ячеслава Чорновола, 173, наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування,  пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки в межах червоних ліній (зона транспортної інфраструктури «ТР-3»).
2. Землевпорядній організації при розробці документації із землеустрою врахувати, що вільна від капітальної забудови частина земельної ділянки, що потрапляє у зону перспективного розширення вулиці, надається громадянам в оренду для обслуговування житлового будинку господарських будівель та споруд (присадибна ділянка).
3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О. С.).
 
 
 
Міський голова А. В. Бондаренко
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по вул. В’ячеслава Чорновола, 173, громадянину Янакову С.М.» (існуюче домоволодіння)
 
Дозвіл на розробку технічної документацій із землеустрою надається керуючись статтями 12, 118, 120, 121, 122, 123 Земельного кодексу України.
Даним проектом рішення передбачено надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянину Янакову Саві Миколайовичу по вул. В’ячеслава Чорновола, 173, орієнтовною площею 0,0600 га у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
Згідно з висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури та містобудування від 23.11.2018 № 91908-з на земельну ділянку по         вул. В’ячеслава Чорновола, 173, наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування,  пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки в межах червоних ліній (зона транспортної інфраструктури «ТР-3»)
Відповідно до генерального плану міста, затвердженим рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505, на вищезазначеній земельній ділянці передбачене розміщення садибної житлової забудови та територія вулично-дорожньої мережі.
Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до зони садибної житлової забудови «Ж-1», в якій передбачено будівництво та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та зони «ТР-3» - зона транспортної інфраструктури, до неї відносяться території вулиць, майданів (в межах червоних ліній), в якій не передбачено будівництво житлового будинку, господарських будівель і споруд.
Землевпорядній організації при розробці документації із землеустрою врахувати, що вільна від капітальної забудови частина земельної ділянки, що потрапляє у зону перспективного розширення вулиці, надається громадянам в оренду для обслуговування житлового будинку господарських будівель та споруд (присадибна ділянка).
Земельна ділянка розташована в межах існуючого домоволодіння.
 
Дата надходження документації: 14.11.2018 (№ 91908-з)
Кінцевий термін прийняття рішення ЧМР: 14.12.2018
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою  
 
Р. Г. Донець