ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

10.12.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 3385-8-з
Про припинення ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «МАГАЗИН ПІРАМІДА» права користування земельною  ділянкою по  бул. Шевченка, 195/1

              Проект рішення
            № 3385-8-з
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
 
Про припинення ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «МАГАЗИН ПІРАМІДА» права користування земельною  ділянкою по  бул. Шевченка, 195/1          
                 
                 
         Розглянувши заяву ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МАГАЗИН                          ПІРАМІДА» від 14 листопада 2018 року вх. № 91809-з, беручи до уваги                           інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно,  керуючись                         ст. ст. 12, 120, 141 Земельного кодексу України, ст. 31 Закону  «Про оренду                    землі»,  ст. 26 Закону України  «Про місцеве  самоврядування в Україні»,                                        Черкаська міська рада
   
ВИРІШИЛА:
1...Припинити ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «МАГАЗИН                          ПІРАМІДА» (код ЄДРПОУ 22805224) право користування земельною ділянкою по                   бул. Шевченка, 195/1 площею 0,0110 га.
2. Договір на право тимчасового користування землею (в тому числі на               умовах оренди) від 13 квітня 1998 року, що зареєстрований за № 1054  розірвати за взаємною згодою сторін.
3..Зобов’язати ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО «МАГАЗИН ПІРАМІДА»       протягом десяти днів з дати прийняття рішення передати за актом приймання-передачі вищезазначену земельну ділянку.
4..Доручити міськрайонному управлінню Держгеокадастру у Черкаському районі  та м. Черкасах внести відповідні зміни до земельно-облікових документів.
          5..Контроль за виконанням рішення покласти на департамент  архітектури та                містобудування Черкаської міської ради   та постійну  комісію міської ради з                 питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та                         комунальної власності    (Савенко О.С.).
 
 
 
Міський голова                                                                                     А.В. Бондаренко
 
 
 
 
 
 
 
       Пояснювальна записка
до проекту рішення: «Про припинення ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «МАГАЗИН ПІРАМІДА» права користування земельною  ділянкою по                       бул. Шевченка, 195/1»
   
Дата надходження заяви: 14.11.2018.
Граничний термін виконання: 14.12.2018.
Підстава: заява вх. № 91809-з від 14.11.2018 щодо припинення права                              користування земельною ділянкою в зв`язку з відчуженням нерухомого майна - нежитлового приміщення магазину, а саме: приміщення І-го поверху з № 1 по № 4, А-6, що розташоване на орендованій земельній ділянці згідно договору на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди) від 13 квітня 1998 року, що зареєстрований за № 1054 .
           Згідно реєстру речових прав на нерухоме майно за ПП «МАГАЗИН                             ПІРАМІДА» не зареєстровано нерухомого майна по бул. Шевченка, 195/1.
           Статтею 31 Закону України «Про оренду землі» зазначено, що договір               оренди може бути розірваний за згодою сторін.
          Земельним кодексом України ст. 141 наведено вичерпний перелік підстав                     припинення права   користування земельною ділянкою, однією з них є добровільна відмова від права користування земельною ділянкою та набуття іншою особою права власності на жилий будинок, будівлю або споруду, які розташовані на               земельній ділянці.
         Власником нерухомого майна по бул. Шевченка, 195/1 згідно Державного  реєстру речових прав на нерухоме майно є гр. Черепанов М.М.     
         Якщо жилий будинок, будівля або споруда розміщені на земельній ділянці, що                 перебуває у користуванні, то в разі набуття права власності на ці об’єкти до               набувача   переходить право користування земельною ділянкою, на якій вони               розміщені, тих самих умовах і в тому ж обсязі, що були у попереднього                        землекористувача в порядку ст. 120  ЗК України.    
          Оцінюючи в сукупності отримані матеріали, департаментом архітектури та                містобудування,  керуючись ст. 12, ст. 120, ст. 141 Земельного кодексу України,             ст. 31 Закону  «Про оренду землі»,  ст. 26 Закону України «Про місцеве                       самоврядування в Україні» підготовлено проект рішення, яким передбачено                припинити заявнику право  користування  земельною ділянкою по                           бул. Шевченка, 195/1.
 
 
Начальник управління
земельних ресурсів та землеустрою                                            Р.Г. Донець                                      
 
 
Виконавець: Бойко Л.М. 
 
Перевірив: Лисенко Р.В.