ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

04.12.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1141-8-рд
Про розгляд електронної петиції щодо відсторонення директора комунального підприємства теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради Карася П.М.

Проект рішення
№ 1141-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції щодо відсторонення директора комунального підприємства теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради Карася П.М.
 
Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-143 та з метою оприлюднення порушених в електронній петиції питань, Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Електронну петицію (від 30.10.2018 № 7726-2) щодо відсторонення директора комунального підприємства теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради Карася П.М.. не підтримати.
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову Бондаренка А.В., постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку,  підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І.М.).
 
 
Міський голова А.В.Бондаренко
 

 
 
 
УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ
18000, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького,36. тел. 36-11-35; 36-11-37
 
 
Депутатам Черкаської
міської ради
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
 
Про розгляд електронної петиції щодо відсторонення директора комунального підприємства теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради Карася П.М.
 
 
Відсторонення працівника від посади відбувається виключно з вимогами чинного законодавства, а саме Кодексу законів про працю України (КЗпП) та іншими спеціальними підзаконними актами, відповідно до ситуації.
Стаття 46 КЗпП передбачає правило, за яким працівник може бути відсторонений від роботи роботодавцем при появі його на роботі у нетверезому стані, стані наркотичного або токсичного сп'яніння; при відмові або ухиленні від обов'язко­вих медичних оглядів, навчання, інструктажу і перевірки знань з охорони праці та протипожежної безпеки, а також в інших випадках, передбачених законодавством.
Спеціальним законодавством встановлено додаткові підстави для відсторонення окремих категорій працівників від роботи. Так, ст. 157 Кримінально-процесуального кодексу України передбачено, що у разі притягнення посадової особи до кримінальної відповідальності за посадовий злочин слідчий зобов'язаний її відсторонити від займаної посади. Про відсторонення цієї особи від роботи слідчий приймає постанову. Відсторонення від роботи провадиться з санкції прокурора або його заступника. Посадова особа також може бути відсторонена від роботи, якщо їй інкримінується вчинення не службового злочину, але вона внаслідок зайняття нею відповідної посади може негативно впливати на хід досудового чи судового слідства.
Також враховуючи, що  директор КПТМ « Черкаситеплокомуненерго» є особою на яку покладено виконання функцій органів місцевого самоврядування, то на нього розповсюджується дія постанови КМУ від  13 червня 2000 р. № 950 «Про затвердження Порядку проведення службового розслідування стосовно осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та осіб, які для цілей Закону України “Про запобігання корупції” прирівнюються до осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».
Але зважаючи на те, що в жодному із наведених вище прикладів відсутні повноваження Черкаської міської ради, щодо відсторонення директора комунального підприємства від займаної посади, правові підстави у відстороненні директора КМТМ «Черкаситеплокомуненерго» Карася П.М., відсутні.
 
В.о. директора департаменту Ю.В. Панченко
 
 
 
 
 
 
 
Якимчук
361135

 

ДОДАТКИ

1 1141-8-рд 04.12.18 петиція.pdf Переглянути