ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

04.12.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 3360-8-з
Про відмову у наданні КП «ЧЕРКАСЬКІ РИНКИ» Черкаської міської ради» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Героїв Дніпра (парна сторона), навпроти будинку № 69

Проект рішення
№ 3360-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про відмову у наданні КП «ЧЕРКАСЬКІ РИНКИ» Черкаської міської ради» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Героїв Дніпра (парна сторона), навпроти будинку № 69
Розглянувши заяву комунального підприємства «ЧЕРКАСЬКІ РИНКИ» Черкаської міської ради» щодо оформлення права користування земельною ділянкою, враховуючи пункти 3, 6, 7, 9 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, висновок управління та планування та архітектури від 19.09.2018 № 74523-з, відповідно до якого на вказаній ділянці згідно містобудівної документації передбачене розміщення готельного комплексу та зелених насаджень загального користування, пункт 4 рішення Черкаської міської ради від 09.02.2012 № 3-582 «Про затвердження Порядку оформлення прав на земельні ділянки у м. Черкаси» та невідповідність місця розташування земельної ділянки вимогам генерального плану міста Черкаси, відповідно до статей 12, 92, 123, 134 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Відмовити комунальному підприємству «ЧЕРКАСЬКІ РИНКИ» Черкаської міської ради» у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,5000 га в постійне користування по вул. Героїв Дніпра (парна сторона), навпроти будинку № 69, під розміщення громадського закладу харчування.
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про відмову у наданні КП «ЧЕРКАСЬКІ РИНКИ» Черкаської міської ради» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Героїв Дніпра (парна сторона), навпроти будинку № 69»
 
Підстава: заява від 19.09.2018 № 74523-з.
Граничний термін прийняття рішення: 19.10.2018.
 
Пунктом 4. рішення Черкаської міської ради від 09.02.2012 № 3-582 «Про затвердження Порядку оформлення прав на земельні ділянки у м. Черкаси» визначено, що надання у користування, в оренду, приватизація земельних ділянок у межах міста Черкаси здійснюється у відповідності до генерального плану міста, плану зонування, детальних планів територій та з дотриманням державних стандартів і норм, рішень Черкаської міської ради та виконавчого комітету Черкаської міської ради.
Генеральний план міста Черкаси затверджений рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505.
Відповідно до висновку управління планування та архітектури від 11.10.2018 № 74523-з управління повідомляє, що враховуючи розроблений детальний план території набережної від вантажного порту до вул. Сержанта Жужоми в місті Черкаси, управління планування та архітектури повідомляє, що на земельну ділянку орієнтовною площею 0,5 га по вул. Героїв Дніпра, яка пропонується для визначення можливості розміщення громадського закладу харчування та обслуговування населення, наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із реалізацією містобудівної документації.
Відповідно до вищезазначеного детального плану на земельній ділянці передбачається розміщення готельного комплексу та зелених насаджень загального користування.
Також частина земельної ділянки розташована в межах прибережно-захисної смуги та водоохоронної зони.
Враховуючи вищезазначене, на вказаній земельній ділянці не передбачене розміщення громадського закладу харчування.
Окрім того, відповідно до статті 123 Земельного кодексу підставою відмови у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки може бути лише невідповідність місця розташування земельної ділянки вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, а також генеральних планів населених пунктів, іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування території населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку.
Враховуючи вищезазначене, даним проектом рішення передбачено відмовити комунальному підприємству «ЧЕРКАСЬКІ РИНКИ» Черкаської міської ради» у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,5000 га в постійне користування по вул. Героїв Дніпра (парна сторона), навпроти будинку № 69, під розміщення громадського закладу харчування.
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою  
Р.Г. Донець