ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

03.12.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 3349-8-з
Про надання ТОВ «ЕКСПРЕСБУДІНВЕСТ» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Добровольчих батальйонів (з метою встановлення земельного сервітуту)

Проект рішення
№ 3349-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ТОВ «ЕКСПРЕСБУДІНВЕСТ» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Добровольчих батальйонів (з метою встановлення земельного сервітуту)
Розглянувши заяву ТОВ «ЕКСПРЕСБУДІНВЕСТ» щодо оформлення права земельного сервітуту (право на розміщення об’єктів трубопровідного транспорту), враховуючи пункти 3, 6, 7 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 98, 99, 100, 123, 134 Земельного кодексу України, та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
1. Надати товариству з обмеженою відповідальністю «ЕКСПРЕСБУДІНВЕСТ» дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,0359 га по вул. Добровольчих батальйонів з метою встановлення земельного сервітуту на право розміщення об’єктів трубопровідного транспорту (будівництво газопроводу для підключення багатоквартирного житлового будинку).
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування пов’язані із розташуванням в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко


Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про надання ТОВ «ЕКСПРЕСБУДІНВЕСТ» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Добровольчих батальйонів (з метою встановлення земельного сервітуту)»
 
Підстава: заява від 27.09.2018 № 77391-з.
Граничний термін прийнятті рішення: 27.10.2018.
Орієнтовна площа: 0,0359 га за рахунок земель Черкаської міської ради.
З метою встановлення земельного сервітуту на право розміщення об’єктів трубопровідного транспорту (будівництво газопроводу для підключення багатоквартирного житлового будинку).
 
Відповідно до статті 123 Земельного кодексу України надання земельних ділянок державної або комунальної власності у користування здійснюється Верховною Радою Автономної Республіки Крим, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування.
Рішення зазначених органів приймається на підставі проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у разі:
  • надання земельної ділянки із зміною її цільового призначення;
  • формування нової земельної ділянки (крім поділу та об’єднання).
Відповідно до статті 98 Земельного кодексу України право земельного сервітуту - це право власника або землекористувача земельної ділянки чи іншої заінтересованої особи на обмежене платне або безоплатне користування чужою земельною ділянкою (ділянками).
Встановлення земельного сервітуту не веде до позбавлення власника земельної ділянки, щодо якої встановлений земельний сервітут, прав володіння, користування та розпорядження нею.
Власники або землекористувачі земельних ділянок чи інші заінтересовані особи можуть вимагати встановлення сервітуту на право на розміщення об’єктів трубопровідного транспорту.
Враховуючи вищезазначене, даним проектом рішення передбачено надати товариству з обмеженою відповідальністю «ЕКСПРЕСБУДІНВЕСТ дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,0359 га по вул. Добровольчих батальйонів з метою встановлення земельного сервітуту на право розміщення об’єктів трубопровідного транспорту (будівництво газопроводу для підключення багатоквартирного житлового будинку).
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
 
Р.Г. Донець