ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

05.11.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 3296-8-з
«Про поновлення ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЧЕРКАСИЗАЛІЗОБЕТОНБУД» договору оренди землі по вул. Припортовій, 7»

Проект рішення
№ 3296-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
«Про поновлення ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЧЕРКАСИЗАЛІЗОБЕТОНБУД» договору оренди землі по вул. Припортовій, 7»
      Розглянувши звернення ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЧЕРКАСИЗАЛІЗОБЕТОНБУД» від 17.09.2018 вх. № 73713-з, керуючись ст. 33 Закону України «Про оренду землі» та  ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
  1. Поновити  ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЧЕРКАСИЗАЛІЗОБЕТОНБУД» договір оренди землі на земельну ділянку площею 0,9681 по вул. Припортовій, 7 строком на 5 років.
  На земельну ділянку площею 0,9681 га наявні містобудівні обмеження та обтяження, щодо землекористування, а саме:
  - пов`язані із розташуванням земельної ділянки  в межах об`єднаної охоронної зони пам`яток археології та заповідної території «Черкаські берегові схили»;
  - пов`язані із реалізацією містобудівної документації.
  Відповідно до генерального плану міста, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505, на земельній ділянці передбачена територія комунальних підприємств, зелені насадження санітарно-захисні, зелені насадження загального користування та територія вулично-дорожньої мережі.
      2..Зобов'язати ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЧЕРКАСИЗАЛІЗОБЕТОНБУД» здійснити дії, направлені на поновлення договору оренди землі протягом одного місяця з дати прийняття рішення.
      3..Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіна А.О. та  постійну комісію міської ради з питань земельних відносин,  архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
 
 
  Міський голова                                                                                                                                  А.В. Бондаренко
 
 
Пояснювальна записка
 
до проекту рішення: «Про поновлення ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЧЕРКАСИЗАЛІЗОБЕТОНБУД» договору оренди землі по вул. Припортовій, 7»
 
Підстава: заява від 17.09.2018 (вх. № 73713-з)
Граничний термін прийняття рішення: 17.10.2018 року
 
       Між Черкаською міською радою та ТОВ «ЧЕРКАСИЗАЛІЗОБЕТОНБУД» укладено договір оренди землі  від 01.02.2014 року на земельну ділянку площею 0,9681 га, строком на 5 років (до 20.12.2018).
       Право оренди зареєстровано в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно від 10.07.2014 № 6302578.
       Статтею 33 ЗУ «Про оренду землі» задекларовано, що по закінченню строку, на який було укладено договір оренди землі, орендар, який належно виконував обов'язки за умовами договору, має переважне право перед  іншими особами на укладення договору оренди землі на новий строк  (поновлення договору оренди землі).
       Орендар, який має намір скористатися переважним правом на укладення договору оренди землі на новий строк, зобов'язаний повідомити про це орендодавця до спливу строку договору оренди землі у строк, встановлений цим договором, але не пізніше ніж за місяць до спливу строку договору оренди землі.
        За умовами договору оренди землі від 21.02.2014 року, а саме: пункт 33 підпункт д), орендар повинен не пізніше ніж за місяць до закінчення строку дії договору подати заяву про його поновлення.
        Таким чином, розглянувши вчасно подану заяву орендаря від 17.09.2018 (вх. № 73713-з) та додані до неї матеріали, департаментом архітектури та містобудування Черкаської міської ради підготовлено проект рішення про поновлення ТОВ «ЧЕРКАСИЗАЛІЗОБЕТОНБУД» договору оренди землі по вул. Припортовій, 7 строком на 5 років.              
Начальник управління
земельних ресурсів та землеустрою                                                                                 Р.Г. Донець