ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

30.10.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 3249-8-з
Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою громадянці Кудрі Н. Ф. по вул. 38-ї армії, 26 в оренду (існуюче домоволодіння)

Проект рішення
№ 3249-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою громадянці Кудрі Н. Ф. по вул. 38-ї армії, 26 в оренду (існуюче домоволодіння)
Розглянувши заяву громадянки Кудрі Н. Ф., враховуючи вимоги пунктів 3, 7 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245- VІ,  керуючись статтями 12, 93, 122, 123, 134 Земельного кодексу України та ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Надати дозвіл на розроблення технічної  документації  із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянці  Кудрі Ніні Федорівні по вул. 38-ї Армії, 26 площею 0,0807 га в оренду на 5 років для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) враховуючи наявність на земельній ділянці об’єкту нерухомості.
Згідно з висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури та містобудування від 31.08.2018 № 66224-з на земельну ділянку по вул. 38-ї Армії, 26 наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, а саме:
- пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки в межах «червоних» ліній вулиці;
- пов’язані із розташуванням земельної ділянки в межах санітарно-захисної зони від території кладовища;
- пов’язані із реалізацією містобудівної документації на частині земельної ділянки.
Відповідно до генерального плану міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505, на вищевказаній земельній ділянці передбачена територія садибної забудови та вулично-дорожня мережа.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з  питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О. С.).
Міський голова А. В. Бондаренко

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою громадянці Кудрі Н. Ф. по вул. 38-ї армії, 26 в оренду (існуюче домоволодіння)»
 
Дозвіл на розробку технічної документації із землеустрою надається керуючись статтями 12, 93, 122, 123 Земельного кодексу України.
         Статтею 123 Земельного кодексу України (в редакції від 27.07.2013) визначено, що надання у користування земельної ділянки в випадках що не передбачає розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). У такому разі розроблення такої документації здійснюється на підставі дозволу, наданого органом місцевого самоврядування, відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу.
            Відповідно до статті 122 Земельного кодексу України встановлено, що сільські, селищні, міські ради передають земельні ділянки у власність або у  користування із земель комунальної власності відповідних територіальних громад для всіх потреб.
             Враховуючи вищезазначене, даним проектом рішення передбачено надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянці Кудрі Н. Ф.
Земельна ділянка площею 0,0807 га розташована в межах існуючого домоволодіння та на ній розташовано об’єкт нерухомості (житловий будинок та господарські споруди).
 
 
Дата надходження документації:  31.08.2018 (№ 66224 – з )
Кінцевий термін прийняття рішення ЧМР: 31.09.2018
 
 
        
Начальник управління
земельних ресурсів та землеустрою
 
 
Р.Г.Донець