ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

13.09.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 3146-8-з
Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по пров. Фруктовому, 4-6, громадянину Левченку В.І. (існуюче домоволодіння)

Проект рішення
№ 3146-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по пров. Фруктовому, 4-6, громадянину Левченку В.І. (існуюче домоволодіння)
Розглянувши заяву громадянина Левченка В.І. про надання дозволу на розроблення документації  із землеустрою, враховуючи пункти 3, 6, 7 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245- VІ, керуючись статтями 12, 118, 120, 121, 122, 123 Земельного кодексу України та ст. 26 Закону України ”Про місцеве самоврядування в Україні”, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати дозвіл на розроблення технічної  документації  із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянину Левченку Володимиру Івановичу по пров. Фруктовому, 4-6, орієнтовною площею 0,0100 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
2. Відмовити у наданні дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянину Левченку Володимиру Івановичу по пров. Фруктовому, 4-6, орієнтовною площею 0,0400 га в оренду на 5 років для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О. С.).
Міський голова А. В. Бондаренко

 
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по пров. Фруктовому, 4-6, громадянину Левченку В.І.»  (існуюче домоволодіння)
 
Дозвіл на розробку технічної документацій із землеустрою надається керуючись статтями 12, 118, 121, 122, 123 Земельного кодексу України.
Згідно пункту 4 статті 120 Земельного кодексу України: «У разі набуття права власності на жилий будинок, будівлю або споруду кількома особами право на земельну ділянку визначається пропорційно до часток осіб у праві власності жилого будинку, будівлі або споруди».
Враховуючи вищезазначене, даним проектом рішення передбачено надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянину Левченку Володимиру Івановичу по пров. Фруктовому, 4-6, орієнтовною площею 0,0100 га (відповідно до їх долі (частки) у користуванні 1/10) безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) та  відмовлено у наданні дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,0400 га в оренду на 5 років для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), понад норму безкоштовної приватизації, згідно з ст. 134 ЗКУ якою передбачено надання земельних ділянок державної чи  комунальної власності або права на них (оренда, суперфіції, емфітевзис) на конкурентних засадах (земельних торгах).
 Згідно з висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури та містобудування від 20.08.2018 № 63532-з на земельну ділянку по пров. Фруктовому, 4-6, містобудівні обмеження та обтяження землекористування відсутні.
Відповідно до генерального плану міста, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505, на вищезазначеній земельній ділянці передбачене розміщення садибної житлової забудови.
Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до зони садибної житлової забудови «Ж-1», в якій передбачено будівництво житлового будинку, господарських будівель і споруд.
Земельна ділянка розташована в межах існуючого домоволодіння.
 
Дата надходження документації:  14.08.2018 (№ 63532-з)
Кінцевий термін прийняття рішення ЧМР: 14.09.2018
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р. Г. Донець