ОПИС ДОКУМЕНТУ

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

06.09.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1065-8-рд
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 19.11.2015 № 2-1769 «Про затвердження Програми захисту населення м. Черкаси від надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціального, воєнного характеру та проведення мобілізаційних заходів на 2016-2018 роки» зі змінами»

Проект рішення
№1065-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 19.11.2015 № 2-1769 «Про затвердження Програми захисту населення м. Черкаси від надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціального, воєнного характеру та проведення мобілізаційних заходів на 2016-2018 роки» зі змінами»
Відповідно до пункту 22 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п. 16 ст. 91 Бюджетного кодексу України, підпункту 4 пункту 2 статті 19 Кодексу цивільного захисту України, законів України «Про Службу безпеки України», «Про боротьбу з тероризмом», розпоряджень Кабінету Міністрів України від 11.07.2013 №547-р «Про затвердження плану заходів з реалізації Концепції боротьби з тероризмом», від 12.09.2012 №672-р «Про інформаційно-роз’яснювальні заходи у сфері боротьби з тероризмом», постанови Кабінету Міністрів України від 18.02.2016 №92 «Про затвердження положення про єдину державну систему запобігання, реагування і припинення терористичних актів та мінімізації їх наслідків» та з метою надання допомоги у  підвищення рівня готовності розрахункових сил і засобів координаційної групи Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Черкаській області, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Внести зміни  до рішення Черкаської міської ради від 19.11.2015                     № 2-1769 «Про затвердження Програми захисту населення м. Черкаси від надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціального, воєнного характеру та проведення мобілізаційних заходів на 2016-2018 роки» зі змінами, а саме:
1.1.  Розділ ІІІ «Завдання та заходи реалізації програми» доповнити завданням № 8 «Підвищення рівня готовності розрахункових сил і засобів координаційної групи Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Черкаській області»
1.2. Пункт 8.1 та 8.2 завдання №8 викласти в наступній редакції:
Завдання № 8 «Підвищення рівня готовності розрахункових сил і засобів координаційної групи Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Черкаській області».
8.1 Захід 1.  Придбання для Управління Служби безпеки України в Черкаській області  засобів цифрового радіозв’язку та оповіщення для оперативних груп при відпрацюванні превентивних заходів антитерористичної захищеності та проведенні антитерористичних операцій.
 
Управління Служби безпеки України в Черкаській області
 
 
 
 
 
2018 рік
 
8.2 Захід 2. Придбання для Управління Служби безпеки України в Черкаській засобів відеоспостереження, відображення (тепловізори, монітори, відеопанелі) та обробки інформації (ПЕОМ, iPad, диктофони), копіювальної техніки при відпрацюванні превентивних заходів антитерористичної захищеності та проведенні антитерористичних операцій. Управління Служби безпеки України в Черкаській області
 
 
 
2018 рік
 
1.3. Доповнити таблицю VI. «Виклад запиту орієнтованих видатків у розрізі розрізі напрямів використання коштів на 2016-2018 роки» розділу пунктами 8.1 та 8.2:
№ відпо-відного заходу Напрями використання коштів 2016 рік
(прогноз)
2017рік (прогноз)  2018 рік (прогноз)
8.1 Придбання для Управління Служби безпеки України в Черкаській області  засобів цифрового радіозв’язку та оповіщення для оперативних груп при відпрацюванні превентивних заходів антитерористичної захищеності та проведенні антитерористичних операцій.
 
- - 300,00
8.2 Придбання для Управління Служби безпеки України в Черкаській спеціальних засобів, спорядження та засобів індивідуального захисту для проведення антитерористичних операцій.
 
- - 700,00
показник «Всього» таблиці  VI. «Виклад запиту орієнтованих видатків у розрізі розрізі напрямів використання коштів на 2016-2018 роки» змінити на:
 
 

з/п
Напрями використання коштів 2016 рік
(прогноз)
2017рік (прогноз) 2018 рік
(прогноз)
Всього 2090,0 7194,0 3637,00
1.4. В таблицю VIII. «Порівняльні показники, що характеризують виконання місцевої бюджетної програми» додати завдання 8 та викласти в наступній редакції:

з/п
Показники Одиниця виміру Джерело інформації 2016 рік 2017 рік 2018 рік
8. Підвищення рівня готовності розрахункових сил і засобів координаційної групи Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Черкаській області.
1. Показники затрат:
1.1 Придбання для  Управління Служби безпеки України в Черкаській області засобів цифрового радіозв’язку. тис.грн. кошторис - - 300,0
1.2 Придбання для  Управління Служби безпеки України в Черкаській області комплексу засобів передачі і прийому інформації. тис.грн. кошторис - - 300,0
1.3 Придбання для  Управління Служби безпеки України в Черкаській області комплексу обробки інформації. тис.грн. кошторис - - 400,0
2. Показники продукту:
2.1 Кількість засобів цифрового зв’язку, що планується придбати. шт. звернення - - 15
2.2 Кількість  комплексів засобів передачі і прийому інформації, що планується придбати. шт. звернення - - 1
2.3 Кількість  комплексів обробки інформації, що планується придбати. шт. звернення - - 1
3. Показники ефективності:
3.1 Середня вартість одного  засобу цифрового зв’язку. тис.грн./ шт. розрахунково - - 20,0
3.2 Середня вартість одного  комплексу засобів передачі і прийому інформації. тис.грн./
шт.
розрахунково - - 300,0
3.3 Середня вартість одного  комплексу обробки інформації. тис.грн./
шт.
розрахунково - - 400,0
4. Показники якості
4.1 Відсоток забезпечення  засобами цифрового зв’язку. % розрахунок - - 100
4.2 Відсоток забезпечення  комплексом засобів передачі і прийому інформації. % розрахунок - - 100
4.3 Відсоток забезпечення   комплексом обробки інформації.  % розрахунок - - 100
2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (Волошина І.В.) та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І.М).
Міський голова А. В. Бондаренко
 
 

 

УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ
вулиця Байди Вишневецького, 36, м. Черкаси, 18000, тел.: (0472) 36-11-35, факс: (0472) 33-29-87
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА · ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ · ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА ·  ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ ·  ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА ·  ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ ·  ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА ·  ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ ·  ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення Черкаської міської ради
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 19.11.2015 №2-1769 «Про затвердження Програми захисту населення м. Черкаси від надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціального, воєнного характеру та проведення мобілізаційних заходів на 2016-2018 роки» зі змінами.
 
Проект рішення міської ради розроблений на підставі звернення начальника Управління Служби безпеки України в Черкаській області                Бойка О.В. (лист від 11.04.2018 №33/180) в умовах різкого ускладнення внутрішньополітичної ситуації, втручання Російської Федерації у внутрішні справи України, загострення суспільно-політичної ситуації на сході України, наявності фактів неприхованої агресії, активних дій незаконно створених збройних формувань проросійського спрямування.
Аналіз інформації дає підстави стверджувати про наявність як у місті, області так і в державі в цілому зокрема потенційних загроз вчинення терористичних актів і диверсій, на об’єктах підвищеної техногенної небезпеки, транспортного комплексу, важливих державних об’єктах та в місцях масового скупчення людей. Вчинення терористичного акту чи диверсії на будь-якому з таких об’єктів, може спричинити виникнення некерованих надзвичайних подій, аж до техногенної катастрофи загальнодержавного масштабу.
Метою внесення змін до програми є реалізація наступних заходів:
  • надання допомоги у захисті від терористичних проявів, виявлення та усунення причин і умов, які їх породжують;
  • сприяння у забезпеченні ефективної реалізації державної політики у сфері боротьби з тероризмом шляхом розроблення і впровадження комплексу заходів, спрямованих на виявлення та усунення причин і умов, що можуть призвести до проявів тероризму;
  • зосередження основних зусиль на протидії терористичній загрозі, мінімізації ризиків вчинення терористичних проявів;
  • надання допомоги у відпрацюванні та здійсненні скоординованих заходів регіональних структур міністерств і відомств щодо запобігання терористичним актам на території міста.
Обстановка за лінією протидії тероризму свідчить про необхідність більш якісного матеріально-технічного забезпечення суб’єктів координаційної групи Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Черкаській області, підвищення її готовності (у разі необхідності) до проведення антитерористичних операцій, зокрема, на території міста.
Реалізація запропонованих заходів вирішує низку питань щодо забезпечення реалізації державної політики у сфері протидії тероризму на місцевому рівні, вдосконалення функціонування територіальної підсистеми єдиної державної системи запобігання, реагування і припинення терористичних актів та мінімізації їх наслідків.
 
В.о. директора департаменту                                                                                  Є.М. Маркін
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ДОДАТКИ

1 1065-8-рд 06.09.18 заперечення.pdf Переглянути