ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Танюк С.О.-в.о. директора департаменту житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

24.07.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1047-8-рд
Про надання дозволу комунальному підприємству «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради на укладання договору фінансового лізингу для придбання техніки

              Проект рішення
             № 1047-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
  Про надання дозволу комунальному підприємству «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради на укладання договору фінансового лізингу
для придбання техніки
         
                 
  Керуючись Законом України «Про фінансовий лізинг», Цивільним кодексом України, Бюджетним кодексом України, ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою підвищення безпеки, якості та своєчасності здійснення заходів з ремонту та утримання об’єктів вулично-дорожньої мережі м. Черкаси,  Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати дозвіл комунальному підприємству «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради (код ЄДРПОУ 05445296) на укладання договору фінансового лізингу для придбання техніки у кількості 11 одиниць з правом викупу на загальну суму 28 512 120,00 (двадцять вісім мільйонів п’ятсот дванадцять тисяч сто двадцять гривень 00 коп.) грн. з Публічним акціонерним товариством акціонерним банком «УКРГАЗБАНК» на таких умовах: аванс – 6 200 000,00 (шість мільйонів двісті тисяч гривень 00 коп.) грн.; сума фінансування –24 800 000,00 (двадцять чотири мільйони вісімсот тисяч гривень 00 коп.) грн.; відсоткова ставка – 18,5 % річних у гривні; строк лізингу 5 років (60 місяців); погашення лізингових платежів та відсотків – щомісячно рівними частинами; страхування – згідно з тарифами акредитованої страхової компанії Публічного акціонерного товариства  акціонерний банк «УКРГАЗБАНК», банківська комісія за надання лізингу – 1%.
Надати дозвіл директору комунального підприємства «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради Мельнику Олексію Олексійовичу на підписання договору фінансового лізингу і договору страхування майна та необхідних документів для оформлення цих договорів.
2. Укласти договір поруки для забезпечення виконання зобов’язань комунального підприємства «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради перед Публічним акціонерним товариством акціонерним банком «УКРГАЗБАНК» за договором фінансового лізингу.
Уповноважити заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Волошина І.В. на підписання від Черкаської міської ради договору поруки та необхідних документів для оформлення цього договору.
3. Департаменту фінансовому політики Черкаської міської ради, при формуванні міського бюджету на 2019 – 2023 роки, передбачити кошти для забезпечення виконання зобов’язань комунального підприємства «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради, відповідно до послуг фінансового лізингу та вимог чинного законодавства.
4. Комунальному підприємству «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради:
4.1. Дозволити здійснювати витрати, пов’язані з ремонтом та обслуговуванням техніки (п. 1 цього рішення), згідно з діючою системою огляду і ремонту рухомого складу та іншими нормативними і технологічними документами.
4.2. Після закінчення лізингу здійснити дії щодо оформлення відповідних документів, що підтверджують право власності на техніку (п. 1 цього рішення) за територіальною громадою міста, в особі комунального підприємства «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради.
5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Волошина І.В.,постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І.М.).
 
 
Міський голова         А.В.Бондаренко
 
 
 
                                                              

             
 
УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ
18000, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького,36. тел. 36-11-35; 36-11-37
 
 
Депутатам Черкаської
міської ради
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
 
Про надання дозволу комунальному підприємству «ЧЕЛУАШ»
Черкаської міської ради на укладання договору фінансового лізингу
для придбання техніки
 
КП «ЧЕЛУАШ» відповідно до статуту є балансоутримувачем всіх об’єктів вулично-дорожньої мережі міста Черкаси, відповідно чого на них постійно покладено відповідальність за виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства за № 54 від 14.02.2012 «Про затвердження Технічних правил ремонту і утримання вулиць і доріг населених пунктів».
Оновлення рухомого складу  та придбання нової техніки КП «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради за рахунок фінансового лізингу на сьогоднішній день є єдиним варіантом вирішення статутних завдань та забезпечення якості, своєчасності та повноти здійснення заходів з ремонту та утримання об’єктів вулично-дорожньої мережі м. Черкаси.
Найбільш вигідні умови фінансового лізингу пропонує ПАТ АБ «УКРГАЗБАНК» - 18,5 % річних у гривні на термін 5 років.
Однією із умов фінансового лізингу, що надається ПАТ АБ «УКРГАЗБАНК» є обов’язкове його забезпечення Черкаською міською радою шляхом укладання договору поруки.
Таким чином, прийняття рішення про надання дозволу КП «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради на укладення договору фінансового лізингу з ПАТ АБ «УКРГАЗБАНК» на придбання техніки у кількості 11 одиниць, забезпечить стабільність алгоритму заходів з ремонту та утримання вулично-дорожньої мережі міста Черкаси, а відповідно і дасть громадянам змогу безпечно та комфортно пересуватись містом та підвищить його інвестиційну привабливість.
 
 
В.о. директора департаменту                                                      С.О. Танюк