ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Удод І.І. - директор департаменту економіки та розвитку

Підготував:

Департамент економіки та розвитку

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

25.06.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1029-8-рд
Про відмову Черкаській міській громадській асоціації  «Франкомовний центр Альянс»  у  наданні  пільги з плати за оренду об’єкту міської комунальної власності

              Проект рішення
            1029-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про відмову Черкаській міській громадській асоціації  «Франкомовний центр Альянс»  у  наданні  пільги з плати за оренду об’єкту міської комунальної власності  
 
 
 
 
       
               
                 
          Відповідно до ч. 5 ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши лист Черкаської міської громадської асоціації  «Франкомовний центр Альянс» щодо пільгового користування нежитловими приміщеннями за адресою: м.Черкаси,  вул. Небесної Сотні, 3, враховуючи п.22  рішення Черкаської міської ради від 29.01.2018 №2-2886 «Про міський бюджет на 2018 рік» та інформацію департаменту освіти та гуманітарної політики від 16.04.2018, Черкаська міська  рада
 
ВИРІШИЛА:
  
   1. Відмовити Черкаській міській громадській асоціації  «Франкомовний центр Альянс»  у наданні пільги з плати за оренду нежитлових приміщень загальною площею 66,77 кв.м за адресою: м.Черкаси,  вул.Небесної Сотні, 3.
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Удод І.І. та постійну комісію Черкаської міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
 
 
 
               
                 
Міський голова         А.В. Бондаренко

 

УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЕКОНОМІКИ ТА РОЗВИТКУ
DEPARTMENT OF ECONOMY AND DEVELOPMENT
18000, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького, 36, тел/факс.: (0472) 36-01-88,
е-mail: depec@ukr.net
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення Черкаської міської ради «Про відмову Черкаській міській громадській асоціації  «Франкомовний центр Альянс»  у  наданні  пільги з плати за оренду об’єкту міської комунальної власності»
  Проект рішення Черкаської міської ради «Про відмову Черкаській міській громадській асоціації  «Франкомовний центр Альянс»  у  наданні  пільги з плати за оренду об’єкту міської комунальної власності» підготовлений на звернення Черкаської міської громадської асоціації  «Франкомовний центр Альянс».
«Франкомовний центр Альянс» використовує приміщення міської комунальної власності для організації культурних заходів, зустрічей з французькими делегаціями освітян, розміщення французької бібліотеки та медіатеки, розповсюдження франкомовних культурних друкованих та аудіовізуальних надбань, проведення тижнів Франції, організації підготовки до складання екзаменів з метою отримання дипломів про рівень володіння французькою мовою, розвитку проектів партнерства між Черкасами та містами Франції в галузі освіти, медицини, спорту, сільського господарства. За ініціативи та сприяння центру організовуються стажування медичних працівників м.Черкаси у Університетському госпітальному центрі м.Лімож, стажування студентів, отримання гуманітарної допомоги у вигляді медичного обладнання для КЗ «3 міська лікарня швидкої допомоги» ЧМР, тощо.
Згідно з п. 2.19 розділу 2 «Методики розрахунку плати за оренду» Положення про оренду комунального майна територіальної громади м. Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 06.09.12р. №3-1129, для розміщення громадських організацій встановлена орендна плата у розмірі 5 % від ринкової вартості об’єкта, тобто при загальній площі приміщення 66,77 кв. м. орендна плата користування нежитловими приміщеннями за адресою: м.Черкаси,  вул.Небесної Сотні, 3, становитиме орієнтовно 1130,0 грн в місяць.
Черкаська міська громадська асоціація  «Франкомовний центр Альянс» звертається з проханням встановити за користування об’єктом міської комунальної власності плату у розмірі 1,2 грн за кв.м на місяць.
У разі встановлення пільгової плати у розмірі 1,20 грн. з ПДВ на місяць міський бюджет недоотримає близько 875 грн за місяць, за рік  - 10,5 тис.грн.
                 
                 
Директор департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради          
 
І.І. Удод