ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Танюк С.О.-в.о. директора департаменту житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

22.06.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1023-8-рд
Про погодження Інвестиційної програми КП «Черкасиводоканал» на 2019 рік


 
              Проект рішення
            1023-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
                 
                 
Про погодження Інвестиційної програми КП «Черкасиводоканал» на 2019 рік          
                 
Відповідно до наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 14.12.2012 №630 «Про затвердження порядків розроблення, погодження та затвердження інвестиційних програм суб’єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення», Порядку розроблення, погодження та затвердження інвестиційних програм суб’єктів господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, затвердженого Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг від 14.12.2012  №381, рішення Черкаської міської ради від 07.11.2013 № 4-163 «Про затвердження Схеми оптимізації систем водопостачання і водовідведення м. Черкаси», враховуючи звернення КП «Черкасиводоканал» від 25.05.2018 №1577/04, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Погодити Інвестиційну програму комунальному підприємству «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради на 2019 рік (опис заходів додається).
2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Волошина І.В. та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І.М.).
         
 
       
                 
Міський голова         А.В. Бондаренко

 
 
Додаток
ЗАТВЕРДЖЕНО
рішення міської ради
від___________№___
 
Інвестиційна програма
ОПИС ЗАХОДІВ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРОГРАМИ
Ця Інвестиційна програма розроблена відповідно до діючих законів України, «Порядку розроблення, погодження та затвердження інвестиційних програм суб'єктів господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення», затвердженого Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання  у сферах енергетики та комунальних послуг від 14.09.2017 р №1131, і необхідності  оновлення основних фондів КП «Черкасиводоканал».
Загальна сума коштів, на яку планується  виконання заходів у Програмі складає 62 123,8  тис. грн. (без ПДВ),  з них кошти амортизаційних відрахувань складають –14 747,0 тис. грн., виробничі інвестиції з прибутку — 47 376,8 тис. грн.
В основу реалізації Програми покладені наступні заходи:
- зі зниження питомих витрат, а також втрат ресурсів;
- щодо підвищення екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища;
- інші заходи.
1. По водопостачанню:
1.1 Реконструкція водопровідної мережі по вул. Чигиринській від вул. Пацаєва до залізничного переїзду в м.Черкаси .
Мета - здійснення реконструкції водопровідної мережі по вул. Чигиринській від вул. Пацаєва до залізничного переїзду в м.Черкаси шляхом заміни існуючого стального трубопроводу Д=300 мм на поліетиленовий Д=300мм.
Впровадження заходів забезпечить:
- стабільне водопостачання мешканців міста якісною питною водою;
- зменшити витрати води через пошкодження трубопроводу під час аварій та втрати на спорожнення трубопроводу для проведення ремонту, витрати на промивку та необхідної дезінфекції після ремонту;
- забезпечить надійність роботи водопровідної мережі
- збільшення терміну експлуатації водопровідної мережі до 50 років;
- збільшення міжремонтного циклу трубопроводу.
1.2 Резервуару резервуару чистої води об’ємом 10000 м3 на насосній станції ІІІ підйому в с.Геронимівка, Черкаського району, Черкаської області – перехідний об’єкт
Мета - здійснення реконструкції резервуару чистої води об’ємом 10000 м3 на насосній станції ІІІ-го підйому в с. Геронимівка, Черкаського району, Черкаської області .
Впровадження заходів забезпечить:
  •  стабільне водопостачання мешканців міста якісною питною водою;
зменшення витрат електроенергії на транспортування питної води;
  • забезпечить надійність роботи водопровідної мережі
1.3 Погашення тіла кредиту за рахунок виробничих інвестицій з прибутку згідно Договору про субкредитування №28010-02/144 від 29.12.2009 р. та між підприємством, Міністерством фінансів України та Міністерством з питань житлово-комунального господарства України та Договору про субкредитуванню від 17.06.2015 за №13010-05/63 між підприємством, Міністерством фінансів України, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Черкаською міською радою та Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах економіки та комунальних послуг та фінансових зобов’язань по обслуговуванню кредиту за рахунок амортизаційних відрахувань відповідно до Договору про субкредитуванню від 17.06.2015 за №13010-05/63 між підприємством, Міністерством фінансів України, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Черкаською міською радою та Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах економіки та комунальних послуг .
2. По водовідведенню
2.1 Реконструкція каналізаційної мережі по вул. Сумгаїтській від вул. Квіткової і до вул. Корольова в м. Черкаси.
Мета - здійснення реконструкції каналізаційної мережі по вул. Сумгаїтській від вул. Квіткової і до вул. Корольова в м. Черкаси .
Впровадження заходів забезпечить:
- стабільне водовідведення  від житлових будинків по вул. Сумгаїтській  та надання якісних послуг мешканцям даного мікрорайону;
  • екологічну та соціальну направленість, забезпечення цілодобового, безаварійного відведення стічних вод від житлового масиву.
2.2 Реконструкція дільниці головного каналізаційного колектору по проспекту Хіміків від вул. Громова (Максима Залізняка) до вул. Рози Люксембург (Самійла Кішки) в м. Черкаси
Мета - здійснення реконструкції дільниці головного каналізаційного колектору по проспекту Хіміків від вул. Громова (Максима Залізняка) і до вул. Рози Люксембург (Самійла  Кішки) в м.Черкаси.
Впровадження заходів забезпечить:
- стабільне водовідведення стічних вод від Південно-Західного мікрорайону м. Черкаси;
- надійну та стабільну роботу головного каналізаційного колектору по проспекту Хіміків;
зменшення експлуатаційних витрат по ремонту колектора ;
попередження та недопущення виникнення надзвичайного стану у зв’язку з підтопленням та забрудненням навколишньої території неочищеними каналізаційними стоками
2.3 Погашення тіла кредиту за рахунок виробничих інвестицій з прибутку згідно Договору про субкредитування №28010-02/144 від 29.12.2009 р. та між підприємством, Міністерством фінансів України та Міністерством з питань житлово-комунального господарства України та Договору про субкредитуванню від 17.06.2015 за №13010-05/63 між підприємством, Міністерством фінансів України, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Черкаською міською радою та Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах економіки та комунальних послуг та фінансових зобов’язань по обслуговуванню кредиту за рахунок амортизаційних відрахувань відповідно до Договору про субкредитуванню від 17.06.2015 за №13010-05/63 між підприємством, Міністерством фінансів України, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Черкаською міською радою та Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах економіки та комунальних послуг .
 
 
 
 

 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про погодження Інвестиційної програми КП «Черкасиводоканал» на 2019 рік»

Дата надходження заяви: 29.05.2018
Граничний термін виконання: 29.06.2018
Підстава: лист комунального підприємства «Черкасиводоканал»
 
Пояснення до проекту рішення міської ради
 
На виконання рішення Черкаської міської ради від 07.11.2013 № 4-163 «Про затвердження Схеми оптимізації систем водопостачання і водовідведення м. Черкаси» просимо розглянути та підтримати проект рішення «Про погодження Інвестиційної програми КП «Черкасиводоканал».
Впровадження Інвестиційної програми КП «Черкасиводоканал» передбачено на суму амортизаційних відрахувань, врахованих в структурі тарифу.
Інвестиційна програма  розроблена відповідно до діючих  законів України, «Порядку розроблення, погодження та затвердження інвестиційних програм суб’єктів господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення» затвердженого наказом № 630 від 14.12.2012 р. Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання  у сфері комунальних послуг 14.12.2012 р № 381, і необхідності  оновлення основних фондів КП «Черкасиводоканал».
 
В.о. директора департаменту ЖКК                                                    С.О.Танюк
 
 
 

УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЕКОНОМІКИ ТА РОЗВИТКУ
DEPARTMENT OF ECONOMY AND DEVELOPMENT
18000, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького, 36, тел (0472) 36-01-88, е-mail: depec@ukr.net
 
 

Від                        № _____________                                                                             
АНАЛІЗ
проекту рішення Черкаської міської ради «Про погодження Інвестиційної програми КП «Черкасиводоканал» на 2019 рік»
 
Розглянувши проект рішення Черкаської міської ради «Про погодження Інвестиційної програми КП «Черкасиводоканал» на 2019 рік  повідомляємо наступне.
Інвестиційна програма повинна розроблятись відповідно до Порядку  розроблення, погодження та затвердження інвестиційних програм суб’єктів господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення», затвердженого постановою НКРЕКП від 14.09.2017 №  1131.
Згідно річної звітності за 2017 рік  підприємством отримано прибуток в сумі 12 090 тис.грн., амортизаційні відрахування за 2017 рік склали 14 527,3 тис.грн., розмір фінансування інвестиційної програми становив 12 562,18 тис.грн.
За даними звіту про діяльність підприємства за І кв. 2018 року прибуток підприємства склав 3 000 тис.грн., очікувано, що прибуток за 2018 рік  теж буде в межах 12 000 тис.грн., амортизаційні відрахування для забезпечення виконання Інвестиційної програми складають 14 747,0 тис.грн.
Таким чином, фінансові результати діяльності підприємства у 2017-2018 роках суттєво не зміняться.
 В той же час, загальна сума коштів, на яку планується виконання заходів Інвестиційної програми у 2019 році, встановлюється у розмірі  62 123,8 тис.грн.
Виходячи з цих даних, для забезпечення виконання зазначеної програми у 2019 році фінансового ресурсу діючих тарифів недостатньо на суму 35 377 тис.грн.  (62 123,8 – 12 000,0 - 14 747,0).
Дані кошти можливо отримати лише за рахунок підвищення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення.
Інвестиційна  програма має містити план витрат за джерелами фінансування для врахування у структурі тарифів на 12 місяців, розрахованих відповідно до структури чинних та/або планованих тарифів, однак  розрахунок планових тарифів не надано.
Також в пояснювальній записці до Інвестиційної програми відсутній аналіз впливу результатів реалізації програми на структуру тарифу у планованому та прогнозному періодах  (п/п 7. П.2.2).
Загалом, Інвестиційна програма розроблена без урахування значної частини вимог Порядку  розроблення, погодження та затвердження інвестиційних програм, зокрема, розділів 3 та 4.
 
 
Директор  департаменту                                                                                     І.І.Удод