ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

департамент архітектури та містобудування

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

28.07.2023

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 3324-9-з
Про надання КП «ЕКОЛОГІЯ» дозволу на розроблення документації із землеустрою по просп. Хіміків (вільна земельна ділянка)

Проєкт рішення
3324-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання КП «ЕКОЛОГІЯ» дозволу на розроблення документації із землеустрою по просп. Хіміків (вільна земельна ділянка)
Розглянувши заяву КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЕКОЛОГІЯ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ» щодо надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, враховуючи витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 11.07.2023 № 01-06/27617, Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 92, 123, 125, 134 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
  1. Надати КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ЕКОЛОГІЯ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ» дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 21,7000 га по просп. Хіміків у постійне користування під стоянку техніки та місце складування матеріалів.
Відповідно до витягу з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 11.07.2023 № 01-06/27617 на земельну ділянку наявні містобудівні обмеження землекористування, пов’язані із охоронною зоною інженерних комунікацій та санітарно-захисною зоною від хімічного підприємства – 1000 м.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур САВІН) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена АГАПОВА).
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО
 
 

 

Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про надання КП «ЕКОЛОГІЯ» дозволу на розроблення документації із землеустрою по просп. Хіміків (вільна земельна ділянка)»
 
Підстава: заява від 22.06.2023 № 01-06/27617.
Граничний термін прийняття рішення: 22.07.2023.
Орієнтовна площа: 21,7000 га по просп. Хіміків за рахунок земель Черкаської міської ради.
Під стоянку техніки та місце складування матеріалів.
У постійне користування.
         
Згідно зі статтею 92 Земельного кодексу України визначено коло осіб, зокрема органи державної влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності, які мають право набувати земельні ділянки на умовах постійного користування.
Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.
 
 
Начальник управління земельних ресурсів,
Землеустрою та
інспектування
 
Руслан ДОНЕЦЬ
 
 

ДОДАТКИ