ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент архітектури та містобудування

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

07.03.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 3855-9-з
«Про відмову у поновленні договору оренди землі фізичній особі-підприємцю Черкаській Наталії Юріївні по бул. Шевченка, 256»

Проєкт рішення
№ 3855-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
 
 
 
«Про відмову у поновленні  договору
оренди землі  фізичній особі-підприємцю  Черкаській Наталії  Юріївні по бул. Шевченка, 256»
      Розглянувши лист-повідомлення від 21.02.2024 вх. № 01-11/9318 про  поновлення договору оренди землі, керуючись ст. 12, ст. 1261, ст. 141  Земельного кодексу України, ст. 31, ст. 33 Закону України «Про оренду землі», ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:

1. Відмовити фізичній особі-підприємцю Черкаській Наталії Юріївні  (РНОКПП: 2316800182) у поновленні договору на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди), що зареєстрований за № 1449 від 04.03.1999 на земельну ділянку в спільному користуванні в межах прибудинкової території площею 0,1789 га  по бул. Шевченка, 296 площею для нарахування орендної плати 0,0070 га, що надавалась під магазин та обладнання окремого входу.2.Управлінню земельних ресурсів, землеустрою та інспектування департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради вчинити  організаційно-правові дії щодо реєстрації права комунальної власності за Черкаською міською радою та внесення відповідного запису до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
 3.Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур САВІН)  та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури   (Роман МОТОРНИЙ).
        
 
 
 
 
Міський голова                                                                                                                      Анатолій БОНДАРЕНКО
 
 
 
 
 
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення: «Про відмову у поновленні договору оренди землі                             
фізичній особі-підприємцю Черкаській Наталії  Юріївні по

бул. Шевченка, 256».  
         Підстава: заява від 21.02.2024 вх. № 01-11/9318.
         Граничний термін прийняття рішення: 21.03.2024
        Між виконавчим комітетом Черкаської міської ради та фізичною особою-підприємцем Черкаською Наталією Юріївною укладено договір на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди) на земельну ділянку в спільному користуванні в межах в прибудинкової території                           площею 0,1789 га  по  бул. Шевченка, 296 площею для нарахування орендної плати 0,0070 га, що  зареєстрований за № 1449 від 04.03.1999 строком на 25 років під магазин.
        Строк дії договору: до 04.03.2024.     
        Статтею 33 ЗУ «Про оренду землі» задекларовано, що по закінченню  строку, на який було укладено договір оренди землі, орендар, який належно виконував обов’язки за умовами договору, має переважне право перед  іншими особами на укладення договору оренди землі на новий строк (поновлення                   договору оренди землі).
        Орендар, який має намір скористатися переважним правом на укладення  договору оренди землі на новий строк, зобов’язаний повідомити про це  орендодавця до спливу строку договору оренди землі у строк, встановлений цим  договором, але не пізніше ніж за місяць до спливу строку договору оренди землі.  
        Згідно ст. 33 Закону «Про оренду землі» в разі пропущення строків для поновлення договору оренди землі переважне право орендаря на укладення  договору оренди землі на новий строк втрачається.
        Оскільки, Орендарем пропущено строк для звернення щодо поновлення договору оренди землі, тому у Орендодавця наразі відсутні правові підстави для поновлення вказаного договору.
        Таким чином, розглянувши лист-повідомлення від 21.02.2024  вх. № 01-11/9318, департаментом архітектури та містобудування Черкаської  міської ради підготовлено проєкт рішення «Про відмову у поновленні договору оренди землі фізичній особі-підприємцю Черкаській Наталії Юріївні по  бул. Шевченка, 256».
Начальник управління
земельних ресурсів, землеустрою
та інспектування                                                                                      Руслан ДОНЕЦЬ                                     
 
Виконавець: Леся Бойко
 
Перевірив: Роман Лисенко