ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Управління інспектування

Доповідач:

Управління інспектування

Підготував:

Управління інспектування

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

15.02.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2132-9-рд
Про затвердження в новій редакції Положення про управління інспектування Черкаської міської ради

 
 
Проект рішення
2132-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про затвердження в новій редакції Положення про управління інспектування Черкаської міської ради
На підставі частини 4 статті 54 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» керуючись Цивільним кодексом України,  Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити в новій редакції Положення про управління інспектування Черкаської міської ради (додається).
2.  Визнати таким, що втратило чинність рішення Черкаської міської ради від 20.02.2020 № 2-5693 «Про затвердження в новій редакції Положення про управління інспектування Черкаської міської ради».
3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тищенка С.О. та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Абрамова К.С.)
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО






 
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
 «Про затвердження в новій редакції Положення про управління інспектування Черкаської міської ради»
 
Рішенням Черкаської міської ради від 20.02.2020 № 2-5693 затверджено Положення про управління інспектування Черкаської міської ради (далі - Положення), яким визначено основні напрямки діяльності управління інспектування, його права та повноваження.
У зв’язку з введенням до штату управління інспектування відділу паркування, з метою приведення у відповідність Положення про управління інспектування Черкаської міської ради до фактичних повноважень, що реалізуються, буде доцільним:
1) внести зміни до розділу 2 Положення «Основні напрямки діяльності управління інспектування та його повноваження» шляхом присвоєння нумерації пунктів, доповнивши пунктами 2.2, 2.3. у такій редакції:
2.2. Виявлення порушень законодавства у сфері паркування транспортних засобів та відповідно вжиття заходів передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення.
2.3. Управління процесами паркування на території міста Черкаси.
2) внести зміни до розділу 3 Положення «Права управління інспектування» шляхом присвоєння нумерації пунктів, доповнивши пунктами 3.5-3.7 у такій редакції:
3.3 складати протоколи про адміністративні правопорушення у разі виявлення порушень правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів на території міста Черкаси;
3.4 розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачені частинами першою, третьою та сьомою статті 122 (у частині порушення правил зупинки, стоянки транспортних засобів у межах відповідного населеного пункту, зафіксоване у режимі фотозйомки (відеозапису), частинами першою, другою та восьмою статті 152-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, інспекторами з паркування та тимчасового затримання інспекторами з паркування транспортних засобів у випадках передбачених законом;
3.5 здійснювати контроль за виконанням постанов про адміністративні правопорушення щодо притягнення осіб до адміністративної відповідальності за порушення правил паркування транспортних засобів;
3.6 розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачені частинами першою, третьою та сьомою статті 122 (у частині порушення правил зупинки, стоянки транспортних засобів у межах відповідного населеного пункту, зафіксоване у режимі фотозйомки (відеозапису), частинами першою, другою та восьмою статті 152-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, інспекторами з паркування та тимчасового затримання інспекторами з паркування транспортних засобів у випадках передбачених законом;
3.7 здійснювати контроль за виконанням постанов про адміністративні правопорушення щодо притягнення осіб до адміністративної відповідальності за порушення правил паркування транспортних засобів.
 
Начальник управління                                               Станіслав КОЛОМІЄЦЬ
 
 

ДОДАТКИ

1 2132-9-рд 15.02.24 додаток.pdf Переглянути