ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

31.05.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1002-8-рд
Про внесення змін до рішення міської ради від 28.04.2015 № 2-1196 «Про розроблення детального плану території Замкової гори та Пагорбу Слави в місті Черкаси»

              Проект рішення
            № 1002-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про внесення змін до рішення міської ради від 28.04.2015 № 2-1196 «Про розроблення детального плану території Замкової гори та Пагорбу Слави в місті Черкаси»          
               
                 
З метою визначення планувальної організації і функціонального призначення, просторової композиції і параметрів забудови та ландшафтної організації території, відповідно до ст. ст. 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. ст. 8, 10, 19 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», ч. 4.1 р. IV Наказу Мінрегіону «Про затвердження Порядку розроблення містобудівної документації», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
  1. Внести зміни до рішення міської ради від 28.04.2015 № 2-1196 «Про розроблення детального плану території Замкової гори та Пагорбу Слави в місті Черкаси», а саме:
    1. В тексті рішення слова «департамент архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міської ради» замінити на «департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради».
    2. Пункт 3 викласти в такій редакції − «Залучити землекористувачів зазначеної території до фінансування робіт з розроблення детального плану території, як джерел не заборонених законом.».
    3. Пункт 4.2. викласти в такій редакції – «Головному архітектору міста, начальнику управління планування та архітектури департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Чернусі В. В. винести на розгляд архітектурно-містобудівної ради при управлінні планування та архітектури департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради проект завдання на розроблення детального плану території.».
    4. Пункт 4.3. викласти в такій редакції – «Замовнику містобудівної документації, департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Савін А. О.) враховувати рекомендації архітектурно-містобудівної ради при затвердженні завдання на розроблення.».
    5. Додати пункт 4.4. такого змісту – «Проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів у проекті містобудівної документації в порядку, затвердженому Постановою КМУ від 25.05.2011 № 555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні.».
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Савіна А. О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О. С.).
                 
                 
Міський голова         А. В. Бондаренко
 

 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
 
«Про внесення змін до рішення міської ради від 28.04.2015 № 2-1196 «Про розроблення детального плану території Замкової гори та Пагорбу Слави в місті Черкаси»
 
Рішенням Черкаської міської ради від 28.04.2015 № 2-1196 прийнята підстава для розроблення проекту містобудівної документації детального плану території Замкової гори та Пагорбу Слави в місті Черкаси.
Детальний план у межах населеного пункту уточнює положення генерального  плану міста Черкаси та визначає планувальну організацію і розвиток частини території.
Враховуючи те, що межі розробки ДПТ знаходяться в місті, яке має високу історико-культурну значимість, запропоновано розглянути та затвердити завдання на розроблення проекту на міській архітектурно-містобудівній раді.
Також, серед підстав по внесенню змін до рішення, є звернення (вх. № 7509-01-14 від 05.05.2018) від ПП «Надія» − користувача декількох земельних ділянок в межах розроблення ДПТ. Зокрема, причиною є залучення даного землекористувача до фінансування розроблення проекту ДПТ, як іншого джерела незабороненого законом.
 
 
Директор департаменту архітектури та містобудування          
 
 
А. О. Савін
 
 
         
Балаба Ф. Л.
33-12-05
 
Погоджено:
Панченко В. В.
 
Чернуха В. В.