ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Доповідач:

Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Підготував:

Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

22.11.2023

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2069-9-рд
Про преміювання міського голови, встановлення йому надбавок, надання матеріальної допомоги у 2024 році

Проект рішення
№2069-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про преміювання міського голови, встановлення йому надбавок, надання матеріальної допомоги у 2024 році
Керуючись статтею 25 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", статтею 21 Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування", постановою Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 № 268 "Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів",  враховуючи рішення Черкаської міської ради від 25.10.2016 № 2-1159 «Про преміювання керівництва міської ради та її виконавчого комітету, а також працівників виконавчих органів міської ради», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1.  У 2024 році міському голові БОНДАРЕНКУ Анатолію Васильовичу:
1.1  установити надбавку за високі досягнення у праці як керівнику, який безпосередньо займається розробленням проєктів нормативно-правових актів, проводить експертизу проєктів таких актів, в розмірі 100 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування та вислугу років;
1.2  здійснювати щомісячне преміювання в розмірі 400 відсотків посадового окладу;
1.3  надати матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань в розмірі середньомісячної заробітної плати;
1.4  надати допомогу для оздоровлення в розмірі середньомісячної заробітної плати при наданні щорічної відпустки.
2.  Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань бюджету та економічного розвитку (Гладкий Г.А.).
 
 
Секретар міської ради
 
Юрій ТРЕНКІН
Пояснювальна записка
 
до проєкту рішення Черкаської міської ради
«Про преміювання міського голови, встановлення йому надбавок,
надання матеріальної допомоги у 2024 році»
 
Умови оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування, до яких відноситься і міський голова, визначаються Кабінетом Міністрів України. Це визначено статтею 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».
Постановою Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» означено, серед іншого, і порядок преміювання міських голів, установлення їм надбавок, надання матеріальної допомоги. Визначено, що рішення про зазначені виплати приймається відповідною радою.
Рішенням Черкаської міської ради від 25.10.2016 № 2-1159 «Про преміювання керівництва міської ради та її виконавчого комітету, а також працівників виконавчих органів міської ради» затверджено граничні розміри щомісячного преміювання, у тому числі міського голови.
Враховуючи зазначене вище, з метою забезпечення права міського голови на зазначені виплати, пропонується внести на розгляд сесії міської ради проєкт рішення Черкаської міської ради «Про преміювання міського голови, встановлення йому надбавок, надання матеріальної допомоги у 2024 році»
 
В.о. директора департаменту
управління справами
та юридичного забезпечення
Черкаської міської ради
Катерина ПИДОРИЧ