ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

департамент архітектури та містобудування

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

31.10.2023

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 3556-9-з
Про надання КП «БЛАГОУСТРІЙ» дозволу на розроблення документації із землеустрою по Алеї Путейка біля будинку № 36 по вул. Сумгаїтській

Проект рішення
№ 3556-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання КП «БЛАГОУСТРІЙ» дозволу на розроблення документації із землеустрою по Алеї Путейка біля будинку № 36 по вул. Сумгаїтській
Розглянувши клопотання КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «БЛАГОУСТРІЙ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, враховуючи рішення Черкаської міської ради від 23.12.2021 № 16-11 «Про визначення балансоутримувачем дитячих та спортивних майданчиків комунальне підприємство «Благоустрій» Черкаської міської ради», відповідно до якого комунальне підприємство визначено балансоутримувачем обладнання майданчика (амфітеатр) по Алеї Путейка біля житлових будинків №36, витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 19.10.2023 № 01-04/46717, відповідно до статей 12, 83, 92, 123, 125 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:

1. Надати КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «БЛАГОУСТРІЙ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування орієнтовною площею 0,0550 га по Алеї Путейка біля будинку № 36 по вул. Сумгаїтській під майданчик (амфітеатр).
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження землекористування:
-  пов’язані із охороною зоною навколо інженерних комунікацій;
- реалізацією містобудівної документації на частині земельної ділянки (територія зелених насаджень загального користування орієнтовно 11%).
2. В процесі здійснення заходів із землеустрою необхідно врахувати нормативні розміри охоронних зон та обмежень у їх використанні, що встановлені чинним законодавством та повідомити про такі обмеження замовника і балансоутримувача інженерних мереж, інформацію про що зазначити у документації із землеустрою.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур САВІН) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена АГАПОВА).
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО
 
 

 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про надання КП «БЛАГОУСТРІЙ» дозволу на розроблення документації
із землеустрою по Алеї Путейка біля будинку № 36
по вул. Сумгаїтській»
 
          Підстава: заява від 09.10.2023 № 01-04/46717.
          Граничний термін прийняття рішення: 09.11.2023.
          Орієнтовна площа: 0,0550 га за рахунок земель Черкаської міської ради.
          Під дитячий майданчик під майданчик (амфітеатр).
          В постійне користування.
 
         Рішенням Черкаської міської ради від 23.12.2021 № 16-11 «Про визначення балансоутримувачем дитячих та спортивних майданчиків комунальне підприємство «Благоу-стрій» Черкаської міської ради», КП «БЛАГОУСТРІЙ» визначено балансоутримувачем обладнання майданчика (амфітеатр) по Алеї Путейка біля житлових будинків №36
Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.
Права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності.
 
Начальник управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування
 
 
Руслан ДОНЕЦЬ
 

ДОДАТКИ