ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

департамент архітектури та містобудування

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

30.10.2023

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 3548-9-з
Про надання КП «БЛАГОУСТРІЙ» дозволу на розроблення документації із землеустрою між будинками № 81, 83, 85 по вул. Героїв Дніпра

Проект рішення
3548-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання КП «БЛАГОУСТРІЙ» дозволу на розроблення документації із землеустрою між будинками № 81, 83, 85 по вул. Героїв Дніпра
Розглянувши клопотання від 21.09.2023 № 01-06/43250 КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «БЛАГОУСТРІЙ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, враховуючи рішення Черкаської міської ради від 13.07.2023 № 43-19 «Про надання згоди на безоплатну передачу у власність Черкаської міської територіальної громади комплексу ігрового дитячого та визначення балансоутримувачем дитячих та спортивних майданчиків КП «Благоустрій» Черкаської міської ради», відповідно до якого дитячий та спортивний майданчик по вул. Героїв Дніпра, 81, перебуває в господарському віданні КП «БЛАГОУСТРІЙ», витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 27.09.2023 № 01-06/43250, відповідно до статей 12, 83, 92, 123, 125 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:

1. Надати КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «БЛАГОУСТРІЙ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ  дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,1690 га в постійне користування між будинками № 81, 83, 85 по вул. Героїв Дніпра під спортивний майданчик.
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження землекористування, пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки в межах охоронної зони від трансформаторної підстанції – 3 м.
2. В процесі здійснення заходів із землеустрою необхідно врахувати нормативні розміри охоронних зон та обмежень у їх використанні, що встановлені чинним законодавством та повідомити про такі обмеження замовника і балансоутримувача інженерних мереж, інформацію про що зазначити у документації із землеустрою.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур САВІН) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена АГАПОВА).
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО
 
 

 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про надання КП «БЛАГОУСТРІЙ» дозволу на розроблення документації із землеустрою між будинками № 81, 83, 85 по вул. Героїв Дніпра»
 
          Підстава: заява від 21.09.2023 № 01-06/43250.
          Граничний термін прийняття рішення: 21.10.2023.
          Орієнтовна площа: 0,1690 га за рахунок земель Черкаської міської ради.
          Під спортивний майданчик.
          В постійне користування.
 
Рішенням Черкаської міської ради 13.07.2023 № 43-19 «Про надання згоди на безоплатну передачу у власність Черкаської міської територіальної громади комплексу ігрового дитячого та визначення балансоутримувачем дитячих та спортивних майданчиків КП «Благоустрій» Черкаської міської ради», відповідно до якого дитячий та спортивний майданчик по вул. Героїв Дніпра, 81, перебуває в господарському віданні КП «БЛАГОУСТРІЙ».
Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.
Права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності.
 
 
 
 
Начальник управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування
 
 
Руслан ДОНЕЦЬ
 

ДОДАТКИ