ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

24.05.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2651-8-з
Про скасування рішення Черкаської міської ради від 30.11.2017 року № 2-2747 та затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Чигиринська (зупинка «ДОК» не парна сторона), та визначення умов земельних торгів  

Проект рішення
2651-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про скасування рішення Черкаської міської ради від 30.11.2017 року № 2-2747 та затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Чигиринська (зупинка «ДОК» не парна сторона), та визначення умов земельних торгів
 
      Розглянувши проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Чигиринська (зупинка «ДОК» не парна сторона), враховуючи позитивний висновок управління планування та архітектури від 02.11.2016 року № 10842, позитивний висновок управління Держземагенства у Черкаському районі Черкаської області від 29.10.2013 року № 01-05/802, враховуючи статті 135-136, 186-1 Земельного кодексу України, відповідно до  ст. 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» враховуючи клопотання підприємців Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 1. Скасувати рішення Черкаської міської ради від 30.11.2017  року № 2-2747 « Про відмову у затвердженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Чигиринська (зупинка «ДОК» непарна сторона)
2. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0050 га по вул. Чигиринська (зупинка «ДОК» не парна сторона), право оренди якої пропонується для продажу на земельних торгах для розміщення та експлуатації тимчасової споруди в комплексі із зупинкою громадського транспорту.Земельну ділянку віднести до категорії земель житлової та громадської забудови. Цільове призначення- для будівництва та обслуговування будівель торгівлі( код 03.07).
Встановити  стартовий  розмір річної орендної плати за земельну ділянку площею 0,0050 га по вул. Чигиринська (зупинка «ДОК» не парна сторона) у розмірі  6075,06 (шість тисяч сімдесят п’ять  гривень 06 копійок) грн.
Значення кроку торгів встановлюється у розмірі 0,5 відсотка стартової плати за користування земельною ділянкою, що становить 30,75 грн. (тридцять гривень  74 копійок) грн.
         Кадастровий номер земельної ділянки 71101136400:02:018:0061.
3. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 0,0050 га по вул. Чигиринська (зупинка «ДОК» не парна сторона) (кадастровий номер 71101136400:02:018:0061.).
4. Департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради забезпечити проведення земельних торгів з урахуванням таких умов:
4.1 Термін оренди земельної ділянки – 5 років.
4.2 На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані з розміщенням земельної ділянки в межах «червоних» ліній та в  охоронній зоні  інженерних мереж.
4 Переможцю земельних торгів:
4.1. Сплатити винагороду виконавцю земельних торгів у сумі 50 відсотків річної плати за користування земельною ділянкою, але не більше 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
4.2. Розробити проект озеленення та благоустрою земельної ділянки (включаючи прилеглу територію) протягом двох місяців з дати прийняття рішення.
4.3. Виконати розроблений проект озеленення та благоустрою земельної ділянки (включаючи прилеглу територію) протягом терміну, встановленого в проекті.
4.4. Розробити паспорт прив’язки МАФ та погодити його в установленому порядку.
5. Контроль за  укладенням договору оренди землі з Черкаською міською радою та державною реєстрацією права оренди земельної ділянки покласти на управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та містобудування.
6. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
7. Доручити Управлінню Держгеокадастру у Черкаському районі Черкаської області внести відповідні зміни до земельно-облікових документів.
8. Уповноважити начальника управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та містобудування  Черкаської міської ради Донця Р.Г. бути представником Черкаської міської ради на земельних торгах та за результатами проведення земельних торгів укладати від імені Черкаської міської ради – організатора земельних торгів, договір оренди земельної ділянки.
9. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування  Черкаської міської ради Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 
 
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по  вул. Чигиринська (зупинка «ДОК» не парна сторона), та визначення умов земельних торгів»
 
Згідно п. 1 ст. 186 проекти створення нових землеволодінь і землекористувань після погодження їх у встановленому порядку розглядаються і затверджуються відповідними органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування.                                                    
Відповідно до ст. 135 Земельного кодексу України земельні   торги  проводяться   у   формі   аукціону,  за результатами проведення якого укладається договір купівлі-продажу, оренди,  суперфіцію,  емфітевзису  земельної  ділянки  з учасником (переможцем) земельних торгів.
Проведення  земельних  торгів   щодо   земельних   ділянок державної чи комунальної власності або прав на них здійснюється за рішенням організатора земельних торгів, у якому зазначаються: перелік  земельних  ділянок   або   прав на них, які виставляються на земельні торги окремими лотами,  стартова ціна лота, строк та інші умови користування земельною ділянкою у разі набуття права користування земельною ділянкою на земельних торгах,  особа,  уповноважена  організатором  земельних  торгів  на укладення    договору оренди земельної ділянки,  право на яку виставляється на земельні торги.
         Відповідно до ст. 136 Земельного кодексу України підготовка лотів до проведення земельних торгів включає: виготовлення,  погодження та затвердження в  установленому законодавством   порядку   проекту   землеустрою  щодо  відведення земельної ділянки, державну реєстрацію земельної ділянки,  державну реєстрацію речового права на земельну ділянку, отримання витягу про нормативну грошову  оцінку  земельної ділянки, у разі продажу на земельних  торгах  права  оренди  на неї, встановлення  стартового  розміру  річної  орендної плати, який щодо земель державної та комунальної власності не може бути меншим розміру орендної плати, визначеного Податковим кодексом України.
Проектом рішення передбачено покласти на переможця земельних торгів сплату винагороди виконавцю земельних торгів  відповідно до наказу Держземагентства України від 22.10.2014 № 343 “Про Методичні рекомендації щодо підготовки територіальними органами Держземагентства до продажу на земельних торгах прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності за рахунок коштів виконавців земельних торгів”.
Начальник управління земельних
ресурсів та землеустрою
 
 
          
Р.Г. Донець