ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

департамент архітектури та містобудування

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

14.07.2023

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 3307-9-з
Про відмову в наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по вул. Святителя-хірурга Луки, 16/1 громадянці Бакалінській Л. М. (вільна земельна ділянка за рахунок існуючого домоволодіння)

Проєкт рішення
№ 3307-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про відмову в наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по вул. Святителя-хірурга Луки, 16/1 громадянці Бакалінській Л. М. (вільна земельна ділянка за рахунок існуючого домоволодіння)
 
 
 
Розглянувши заяву громадянки Бакалінської Л. М. про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою, враховуючи рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 22.09.2022 справа № 580/2852/22, згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану» від 24 березня 2022 року № 2145-ІХ,, керуючись статтями 12, 118, 121, 122 Земельного кодексу України та ст. 26 Закону України ”Про місцеве самоврядування в Україні”, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:

1. Відмовити в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки зі зміною цільового призначення громадянці Бакалінській Людмилі Миколаївні по вул. Святителя-хірурга Луки, 16/1 орієнтовною площею 0,0739 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), керуючись законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану» від 24 березня 2022 року № 2145-ІХ, та в зв’язку з відсутністю на земельній ділянці об’єктів нерухомого майна.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур Савін) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена Агапова).
 
Міський голова                                                                      Анатолій Бондаренко
 
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про відмову в наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по вул. Святителя-хірурга Луки, 16/1 громадянці Бакалінській Л. М. (вільна земельна ділянка за рахунок існуючого домоволодіння)»
 
Згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану» від 24 березня 2022 року № 2145-ІХ внесено зміни до підпункту 5 пункту 27 розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України, а саме зазначено, що під час дії воєнного стану земельні відносини регулюються з урахуванням таких особливостей: «5) безоплатна передача земель державної, комунальної власності у приватну власність, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою такої безоплатної передачі, розроблення такої документації забороняється». Законом України від 19 жовтня 2022 року № 2698-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та удосконалення законодавства щодо охорони земель», доповнено підпункт 5 пункту 27 розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України другим реченням такого змісту: «Положення цього підпункту не поширюється на безоплатну передачу земельних ділянок у приватну власність власникам розташованих на таких земельних ділянках об’єктів нерухомого майна (будівель, споруд), а також на безоплатну передачу у приватну власність громадянам України земельних ділянок, переданих  у користування до набрання чинності цим Кодексом».
Враховуючи вищевикладене та в зв’язку з відсутністю на земельній ділянці об’єктів нерухомого майна, яке належить гр. Бакалінській Л.М. на праві власності даним проєктом рішення передбачено відмовити в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою громадянці Бакалінській Людмилі Миколаївні земельної ділянки по вул. Святителя-хірурга Луки, 16/1 площею 0,0739 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) до закінчення дії воєнного стану в Україні.
Вільна земельна ділянка за рахунок існуючого домоволодіння.
 
Дата надходження документації: 14.06.2023 (№ 01-04/26179)
Кінцевий термін прийняття рішення ЧМР: 14.07.2023
 
 
Начальник управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування Руслан Донець
 

ДОДАТКИ