ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент житлово-комунального комплексу

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

15.06.2023

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1025-9-рд
Про прийняття в комунальну власність екскаватора-навантажувача JCB 4CX SITEMASTER та безоплатну його передачу на баланс КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради

 
             
Проєкт рішення
 
            №1025-9-рд  
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА      
                 
                   
Про прийняття в комунальну власність екскаватора-навантажувача JCB 4CX SITEMASTER та безоплатну його передачу на баланс КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради      
                 
                   
Керуючись пунктом 31 ст. 26, пунктом 5 ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», відповідно до статей 134, 145 Господарського кодексу України, з метою упорядкування обліку майна Черкаської міської територіальної громади та більш ефективного його використання,  розглянувши лист комунального підприємства теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» (вх. від 12.06.2023  № 9127-01-15), видаткову накладну № 20532 від 27.12.2022, якою згідно договору № 154-UCEM-1810-097 від 15.12.2022 відправлено замовнику КП ТМ «Черкаситеплокомуненерго» екскаватор - навантажувач JСB 4CX SITEMASTER реєстраційний № 88209АА, заводський № JСB 4CX4WCN3141083, двигун № SB320/40345U2362122, вартістю 2 808 468,48 (два мільйона вісімсот вісім тисяч чотириста шістдесят вісім гривень 48 копійок) з ПДВ,  Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
  1. Прийняти безоплатно у власність Черкаської міської територіальної громади екскаватор - навантажувач JСB 4CX SITEMASTER, заводський № JСB 4CX4WCN3141083, вартістю 2 808 468,48 (два мільйона вісімсот вісім тисяч чотириста шістдесят вісім гривень 48 копійок) з ПДВ.
  2. Передати  безоплатно в господарське відання та на баланс  КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» екскаватор-навантажувач JCB 4CX SITEMASTER», заводський № JСB 4CX4WCN3141083, вартістю 2 808 468,48 (два мільйона вісімсот вісім тисяч чотириста шістдесят вісім гривень 48 копійок) з ПДВ.
  3. Для прийому-передачі екскаватора–навантажувача JCB 4CX SITEMASTER», заводський № JСB 4CX4WCN3141083 утворити комісію у складі:
Голова комісії:
Тищенко С.О. – перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.
Члени комісії:
Удод І.І. – директор департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради;
Пидорич К.М. – заступник директора департаменту- начальник юридичного управління департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради;
Наумчук А.М. – заступник директора департаменту – начальник управління житлово-комунального господарства департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради;
Вербівський П.П. – заступник начальника управління – начальник житлово-експлуатаційного відділууправління житлово-комунального господарства департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради;
Карась П.М. – директор комунального підприємства теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради;
Братко В.В. – головний бухгалтеркомунального підприємства теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради;
Путін М.І. – начальник транспортної служби комунального підприємства теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради.
  1. Першому заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тищенку С.О.. в місячний термін з дня прийняття цього рішення підготувати акт прийому-передачі майна.
  2. Міському голові Бондаренку А.В., затвердити акт прийому-передачі екскаватор-навантажувач JCB 4CX SITEMASTER», заводський № JСB 4CX4WCN3141083.
  3. Комунальному підприємству теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради (Карасю П.М.) здійснити державну реєстрацію екскаватора - навантажувача JСB 4CX SITEMASTER, заводський № JСB 4CX4WCN3141083 у встановленому чинним законодавством порядку.
  4. Комунальному підприємству теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради (Карасю П.М.) взяти на бухгалтерський облік екскаватор - навантажувач JСB 4CX SITEMASTER, заводський № JСB 4CX4WCN3141083, вартістю 2 808 468,48 (два мільйона вісімсот вісім тисяч чотириста шістдесят вісім гривень 48 копійок) з ПДВ.
  1. Визнати таким, що втратило чинність рішення Черкаської міської ради від 02.03.2023 №38-26 «Про визначення балансоутримувача екскаватора - навантажувача JСB 4CX SITEMASTER КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради».
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тищенка С.О. та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).
 
   
 
 
 
               
Міський голова                                                  Анатолій БОНДАРЕНКО  


Пояснення до проєкту рішення Черкаської міської ради
«Про прийняття в комунальну власність екскаватора-навантажувача JCB 4CX SITEMASTER та безоплатну його передачу на баланс КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради»
 
Просимо підтримати на сесії міської ради проект рішення «Про прийняття в комунальну власність екскаватора-навантажувача JCB 4CX SITEMASTER та безоплатну його передачу на баланс КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради».
У зв'язку з військовою агресією російської федерації та запровадженням воєнного стану на території України, з метою забезпечення безперебійної роботи підприємства критичної інфраструктури  між  Tetra Tech ES, lnc., Черкаською міською радою та КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» укладений договір на безоплатну передачу власності та права на визначене майно USAID (Уряду США), а саме Екскаватора – навантажувача JBL 4CX SITEMASTER в кількості 1 шт. вартістю 2 808 468, 48 грн.
Вказане майно перебуває на території підприємства.
З метою можливості належного використання та експлуатації екскаватора – навантажувача JBL 4CX SITEMASTER виникла необхідність у взятті вказаного екскаватора на баланс КПТМ «Черкаситеплокомуненерго».
Враховуючи викладені обставини, з метою реалізації прав, набутих Черкаською міською радою та КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» за договором про безоплатну передачу власності та права на визначене майно USAID (Уряду США) для завершення процедури приймання-передачі виникла необхідність в утворенні відповідної комісії.      
 
В.о. директора департаменту                                               Андрій НАУМЧУК