ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент житлово-комунального комплексу

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

28.04.2023

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 972-9-рд
Про визначення уповноваженого органу на реалізацію заходів визначених постановою Кабінету Міністрів України  від 11.03.2022 №261 та затвердження Положення  департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради у новій редакції

 
              Проект рішення
            972-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про визначення уповноваженого органу на реалізацію заходів визначених постановою Кабінету Міністрів України  від 11.03.2022 №261 та затвердження Положення  департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради у новій редакції            
               
                 
Керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2022 №261 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2022 р. № 1045) «Про затвердження Порядку та умов надання компенсації за спожиті комунальні послуги під час розміщення внутрішньо переміщених осіб у будівлях (приміщеннях) об’єктів державної, комунальної та приватної власності у період воєнного стану», пункту 6 частини 1 статті 26, пункту 6 частини 4 статті 42 та частини 4 статті 54 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  службової записки заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марини Гаркавої від 13.04.2023 №3801-01-27 , Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Визначити департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради (Наумчук А.М.) уповноваженим органом на реалізацію заходів Порядку та умов надання компенсації за спожиті комунальні послуги під час розміщення внутрішньо переміщених осіб у будівлях (приміщеннях) об’єктів державної, комунальної та приватної власності у період воєнного стану затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2022 №261 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2022 р. № 1045).
2. Департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради (Наумчук А.М.) розробити та затвердити Положення про реалізацію заходів Порядку та умов надання компенсації за спожиті комунальні послуги під час розміщення внутрішньо переміщених осіб у будівлях (приміщеннях) об’єктів державної, комунальної та приватної власності у період воєнного стану затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2022 №261 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2022 р. № 1045) в межах повноважень органів місцевого самоврядування.
3. Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради (Данченко Є.М.) забезпечити надання департаменту житлово-комунального комплексу необхідної інформації для реалізації заходів з надання компенсації за спожиті комунальні послуги під час розміщення внутрішньо переміщених осіб у будівлях (приміщеннях) об’єктів державної, комунальної та приватної власності у період воєнного стану затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2022 №261 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2022 р. № 1045).
4. Затвердити Положення про департамент житлово-комунального  комплексу Черкаської міської ради в новій редакції (додається).
5. Визнати таким, що втратив чинність пункт 2 рішення Черкаської міської ради від 28.03.2023 № 39-17 «Про затвердження Положень департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради та департаменту дорожньо-транспортної інфраструктури та екології Черкаської міської ради у новій редакції»
 6. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент житлово-комунального комплексу (Наумчук А.М.) та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).
                 
                 
Міський голова             Анатолій БОНДАРЕНКО

 
Пояснювальна записка до
Проекту рішення «Про визначення уповноваженого органу на реалізацію заходів визначених постановою Кабінету Міністрів України 
від 11.03.2022 №261»
 
З метою належного забезпечення надання компенсації за спожиті комунальні послуги під час розміщення внутрішньо переміщених осіб у будівлях (приміщеннях) об’єктів державної, комунальної та приватної власності у період воєнного стану, даним проєктом рішення Черкаської міської ради пропонується визначити департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради уповноваженим органом на реалізацію заходів Порядку та умов надання компенсації за спожиті комунальні послуги під час розміщення внутрішньо переміщених осіб у будівлях (приміщеннях) об’єктів державної, комунальної та приватної власності у період воєнного стану затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2022 №261 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2022 р. № 1045).
Тобто департамент житлово-комунального комплексу наділяється повноваженнями здійснювати функції, які покладені постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2022 №261 на органи місцевого самоврядування, зокрема: приймати заяви та документи на отримання компенсації за комунальні послуги від комунальних та приватних підприємств, проводити розрахунки цієї компенсації, готувати та надавати звіти щодо нарахованої компенсації.
Також цим рішення передбачено внесення змін до Положення про департамент житлово-комунального комплексу з метою включення необхідних повноважень для реалізації надання компенсації за спожиті комунальні послуги під час розміщення внутрішньо переміщених осіб у будівлях (приміщеннях) об’єктів державної, комунальної та приватної власності у період воєнного стану.
 
 
В.о. директора департаменту                                          Андрій НАУМЧУК
 
 
 
 
Порівняльна таблиця
про внесення змін до Положення про департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради
Діюча редакція Запропонована редакція
відсутні Розділ 2 доповнено  п. 54.
Здійснює функції в частині повноважень, що належать органам місцевого самоврядування щодо надання   компенсації за спожиті комунальні послуги під час розміщення внутрішньо переміщених осіб у будівлях (приміщеннях) об’єктів державної, комунальної та приватної власності
 

ДОДАТКИ

1 972-9-рд 28.04.23 додаток.pdf Переглянути