ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Доповідач:

Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Підготував:

Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Галузь:

Галузева

Статус:

Чинний

Дата:

08.03.2023

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 900-9-рд
Про розгляд електронної петиції від 26.02.2023 № Че/1965-еп «Про заборону на вирубку лісу та призупинення з подальшим скасуванням будівництва»

              Проєкт рішення
            № 900-9-рд
     ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА      
               
                 
Про розгляд електронної петиції від 26.02.2023 № Че/1965-еп «Про заборону на вирубку лісу та призупинення з подальшим скасуванням будівництва»          
                 
Відповідно до статей 25, 26, пункту 6 частини 4 статті 42, статті 54 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 231 Закону України «Про звернення громадян», керуючись Порядком розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженим рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143, Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Електронну петицію від 26.02.2023 № Че/1965-еп «Про заборону на вирубку лісу та призупинення з подальшим скасуванням будівництва» підтримати.
2. Доручити департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради провести перевірку можливості віднесення земельної ділянки на перехресті вулиць Лісова просіка та Степана Бандери (Можайського) до археологічного заповідника «Черкаські берегові схили» або звернутися із зазначеною пропозицією до уповноважених органів.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування (Артур САВІН) та постійну комісію з питань земельних відносин та архітектури (Олена АГАПОВА).
 
 
 
Міський голова  
 
      Анатолій БОНДАРЕНКО
           
 
 
 
 
Пояснювальна записка до проєкту рішення
«Про розгляд електронної петиції від 26.02.2023 № Че/1965-еп «Про заборону на вирубку лісу та призупинення з подальшим скасуванням будівництва»
 
Автор петиції від 26.02.2023 № Че/1965-еп «Про заборону на вирубку лісу та призупинення з подальшим скасуванням будівництва» стурбований масовою вирубкою дерев на перехресті вулиць Лісова просіка та Степана Бандери (Можайського) та ініціює питання проведення відповідних перевірок з метою віднесення зазначеної земельної ділянки до археологічного заповідника «Черкаські берегові схили».
Відповідно до ч. 3 ст. 28 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» видалення дерев, кущів, газонів і квітників здійснюється в порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України (Порядок, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2006 р. № 1045, далі - Порядок № 1045).
Документи, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, отримані відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», є підставою для видалення зелених насаджень після обстеження земельної ділянки та складання акта обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню. У цьому разі видалення зелених насаджень не потребує дозволу (ордера). Відновна вартість визначається на підставі акта обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, та сплачується до прийняття об’єкта в експлуатацію. Розмір відновної вартості видалених зелених насаджень зменшується на суму, передбачену проектною документацією на озеленення території.
Згідно з п. 4 Порядку № 1045 голова комісії готує в п’ятиденний строк проект рішення компетентного органу про видалення зелених насаджень, в якому зазначається інформація про кількість зелених насаджень, що підлягають видаленню і залишаються на земельній ділянці.
Компетентний орган у місячний строк після надходження зазначеного проекту рішення про видалення зелених насаджень приймає відповідне рішення і видає наступного дня заявнику його копію для оплати відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню. Таким компетентним органом в структурі Черкаської міської ради є її виконавчий комітет, водночас, виконавчим комітетом Черкаської міської ради не ухвалювалось відповідне рішення.
Отже, наявні ознаки видалення ПП «Дніпробуд-Центр» зелених насаджень, що знаходились на перехресті вулиць лісова Просіка та Степана Бандери, без рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради, отже, без відповідних законних підстав.
Окрім цього, як вбачається із візуального огляду території, видалення зелених насаджень було здійснено на території більшій, ніж зазначена у фрагменті з плану міста Черкаси.
У зв’язку із зазначеними обставинами, підготовано проєкт рішення, яким запропоновано підтримати електронну петицію з наданням відповідного доручення департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради.
 
 
В.о. директора департаменту управління
справами та юридичного забезпечення                                        Катерина ПИДОРИЧ

ДОДАТКИ

1 900-9-рд 08.03.23 (Петиція).pdf Переглянути