ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

департамент архітектури та містобудування

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

14.11.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2782-9-з
Про надання ОСББ «ГАГАРІНА-35» земельної ділянки в постійне користування по вул. Гагаріна, 35

Проєкт рішення
 № 2782-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ОСББ «ГАГАРІНА-35» земельної ділянки в постійне користування по вул. Гагаріна, 35
Розглянувши проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,5119 га в постійне користування ОБ'ЄДНАННЮ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ГАГАРІНА-35» із цільовим призначенням 02.10 Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури, що розташована за адресою м. Черкаси, вул. Гагаріна, 35 в межах населеного пункту, відповідно до статей 12, 19, 42, 92, 122, 123, 125, 126, 134, 141, 186 Земельного кодексу України, п. п. 3, 7 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», Закону України «Про Державний земельний кадастр», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 0,5119 га, в межах визначених документацією із землеустрою.
2. Затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,5119 га в постійне користування ОБ'ЄДНАННЮ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ГАГАРІНА-35» із цільовим призначенням 02.10 Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури, що розташована за адресою м. Черкаси, вул. Гагаріна, 35 в межах населеного пункту.
3. Надати ОБ'ЄДНАННЮ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОК-ВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ГАГАРІНА-35» у постійне користування земельну ділянку площею 0,5119 га по вул. Гагаріна, 35 під багатоквартирний житловий будинок та прибудинкову територію за рахунок земель Черкаської міської ради.
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження пов’язані із:
- розміщенням частини земельної ділянки площею 0,1996 га в санітарно-захисній зоні навколо об’єкта (від автостоянки);
- розміщенням частини земельної ділянки площею 0,0481 га в охоронній зоні навколо (уздовж) об’єкта електрозв’язку;
- правом проїзду на транспортному засобі по наявному шляху (сервітут) на частині земельної ділянки площею 0,0465 га;
- розміщенням частини земельної ділянки площею 0,0708 га в охоронній зоні інженерних комунікацій (водогін);
- розміщенням частини земельної ділянки площею 0,0427 га в охоронній зоні інженерних комунікацій (теплотраса);
- розміщенням частини земельної ділянки площею 0,0110 га в охоронній зоні інженерних комунікацій (каналізація);
- розміщенням частини земельної ділянки площею 0,0065 га в санітарно-захисній зоні навколо (уздовж) об’єкта енергетичної системи (трансформаторна підстанція).
Земельну ділянку віднести до категорії земель житлової та громадської забудови.
Цільове призначення – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури (код КВЦПЗ – 02.10.).
4. Зобов’язати ОБ'ЄДНАННЯ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОК-ВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ГАГАРІНА-35»:
4.1. Здійснити дії направлені на державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою протягом двох місяців з дати прийняття рішення.
4.2. У зоні проходження інженерних комунікацій вести обмежене землекористування відповідно до діючих норм і правил, забезпечувати безперешкодний допуск власників і експлуатаційних технічних служб для ремонту та експлуатації інженерних комунікацій.
4.3. Забезпечити безперешкодний доступ на право проїзду на транспортному засобі по наявному шляху.
5. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.
6. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
7. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Віктор Панченко) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена Агапова).
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення
«Про надання ОСББ «ГАГАРІНА-35» земельної ділянки в постійне користування по вул. Гагаріна, 35»
 
Дата надходження справи: 14.10.2022 № 01-08/34784.
Граничний термін прийняття рішення: 14.11.2022.
Площа: 0,5119 га за рахунок земель Черкаської міської ради.
У постійне користування.
Під багатоквартирний житловий будинок та прибудинкову територію.
Відповідно до стаття 42 Земельного кодексу України земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Начальник управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування
 
 
 
Руслан ДОНЕЦЬ
 

ДОДАТКИ

1 2732-1.pdf Переглянути