ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Неприйнято

Сесія:

LV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

3080-9-з

Дата реєстрації:

19.03.2024

Проголосовано:

04.04.2024 12:18:53

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    19
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    7
  • Відсутні
    17

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 3080-9-з



















































































































Проєкт рішення
№ 3080-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання гр. Мседді Г.В. земельної ділянки в оренду по вул. Припортова, 2
            Розглянувши проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки під павільйон приміського сполучення № 1 (ресторан «Якір») (код КВЦПЗ 03.07) громадянці Мседді Галині Вікторівні за адресою: м. Черкаси, вул. Припортова, 2, відповідно до статей 12, 19, 93, 120, 123, 124, 125, 126, 134, 141, 186, 156, 157 Земельного кодексу України, статей 13, 14, 15, 16, 17, 20, 21 Закону України «Про оренду землі», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, ст. 16 Закону України «Про Державний земельний кадастр», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:



1. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 0,0600 га в межах, визначених документацією із землеустрою.

2. Затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки під павільйон приміського сполучення № 1 (ресторан «Якір») (код КВЦПЗ 03.07) громадянці Мседді Галині Вікторівні за адресою: м. Черкаси, вул. Припортова, 2.

3. Надати громадянці Мседді Галині Вікторівні в оренду на 49 років земельну ділянку площею 0,0600 га під павільйон приміського сполучення № 1 (ресторан «Якір») за рахунок земель Черкаської міської ради.

На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження пов’язані із:

- розташуванням частини земельної ділянки площею 0,0181 га в межах території в червоних лініях;

- розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій (площею 0,0064 га - мережа електропостачання; площею 0,0019 га – мережа водопостачання; 0,0040 га – мережа водовідведення, мережі теплопостачання);

- розташуванням частини земельної ділянки площею 0,0018 га в межах прибережної захисної смуги вздовж річки;

- розташуванням частини земельної ділянки площею 0,0279 га в межах санітарно-захисної смуги навколо об’єкта (санітарно-захисна зона від вантажного порту).

Земельну ділянку віднести до категорії земель житлової та громадської забудови.

Цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (код КВЦПЗ – 03.07).

4. Громадянці Мседді Галині Вікторівні:

4.1. Укласти договір оренди землі з Черкаською міською радою протягом двох місяців з дати прийняття рішення.

4.2. Укласти з Черкаською міською радою договір про відшкодування збитків (неодержаного доходу) по вул. Припортовій, 2, в порядку встановленому чинним законодавством.

4.3. Дотримуватись вимоги статей 60, 61 Земельного кодексу України та  статей 89, 90 Водного кодексу України, а саме, дотримуватись обмежень у використанні земельних ділянок прибережних захисних смуг уздовж річок.

5. Контроль за укладенням договору оренди землі з Черкаською міською радою та державною реєстрацією права оренди земельної ділянки покласти на управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради.

6. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.

7. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статей 60, 61, 96 Земельного кодексу України, статей 89, 90 Водного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур САВІН) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена АГАПОВА).
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО



 
























Пояснювальна записка

до проєкту рішення

«Про надання гр. Мседді Г.В. земельної ділянки в оренду

по вул. Припортова, 2»

 

 

Підстава: заява від 27.03.2023 № 01-08/13267.

Граничний термін прийняття рішення: 27.04.2023.

Правовстановлюючі документи на нерухоме майно: інформація з Реєстру прав власності на нерухоме майно від 02.12.2022, реєстраційний номер об’єкту нерухомого майна: 6774527.

Площа: 0,0600 га за рахунок земель Черкаської міської ради.

Під павільйон приміського сполучення № 1 (ресторан «Якір»).

Цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (код КВЦПЗ – 03.07).

 

 
Відповідно до пункту 14 статті 79-1 Земельного кодексу України наявність обмежень у використанні земель, у тому числі червоних ліній, в межах земельної ділянки, що формується для обслуговування існуючого об’єкта нерухомості (будівлі, споруди), не перешкоджає її формуванню та визначенню її цільового призначення для потреб, пов’язаних із функціонуванням зазначеного об’єкта з дотриманням встановлених обмежень щодо використання земельної ділянки.

Відповідно до статті 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» передача (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним або юридичним особам для містобудівних потреб допускається за умови, що відповідні земельні ділянки розташовані в межах території, щодо якої затверджено принаймні один із таких видів містобудівної документації на місцевому рівні:

комплексний план, складовою частиною якого є план зонування території;

генеральний план населеного пункту, складовою якого є план зонування території;

план зонування території як окремий вид містобудівної документації на місцевому рівні, затверджений до набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель";

детальний план території.

Обмеження щодо передачі (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним або юридичним особам, визначені цією частиною, не поширюються на випадки розташування на земельній ділянці будівлі (споруди), що перебуває у власності фізичної або юридичної особи.

 

 

 
Начальник управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування Руслан ДОНЕЦЬ



 

ДОДАТКИ