ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

3603-9-з

Дата реєстрації:

17.11.2023

Проголосовано:

04.04.2024 12:17:22

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    17

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 3603-9-з

































































































Проект рішення
№ 3603-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про відмову у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по вул. Ольги Чемерис громадянці Спіріній А.М. (земельні ділянки що перебувають в оренді)

Розглянувши заяву громадянки Спіріної А.М. про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою, враховуючи інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо об’єкта нерухомого майна, договори оренди  земельних ділянок від 01.08.2012 та 28.09.2007 р., керуючись статтями 12, 116, 118, 120, 121, 122, 123, 134 Земельного кодексу України та ст. 26 Закону України ”Про місцеве самоврядування в Україні”, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Відмовити у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянці Спіріній Анні Михайлівні по вул. Ольги Чемерис площею 0,1000 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) враховуючи, що земельні ділянки перебувають в оренді.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур Савін) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена Агапова).

 

 

Міський голова                                                          Анатолій БОНДАРЕНКО
 

 

 

 
 

 
 

 
Пояснювальна записка

до проекту рішення:

«Про відмову у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по вул. Ольги Чемерис громадянці Спіріній А.М. (земельні  ділянки що перебувають в оренді)»

 

Даним проектом рішення передбачено відмову у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянці Спіріній Анні Михайлівні по вул. Ольги Чемерис площею 0,1000 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) враховуючи, що земельна ділянка перебуває в оренді.   

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо об’єкта нерухомого майна на земельні ділянки по вул. Ольги Чемерис, а саме: площею 1,9871 га, зареєстровано за Черкаською міською радою та передана в оренду ТОВ «ДАХНІВСЬКА БУД» на 49 років та площею 1,9871 га, зареєстровано за Черкаською міською радою та передана в оренду ТОВ «Класікбудінвест» на 49 років .

Відповідно до статті 118 Земельного кодексу України, у разі якщо земельна ділянка перебуває у користуванні інших осіб, громадяни, що зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності, повинні надати нотаріально посвідчену письмову згоду землекористувача на вилучення земельної ділянки (або її частини) із зазначенням її розмірів та умов вилучення.

Вищезазначена земельна ділянка перебуває в користуванні і тому не може бути передана громадянину безоплатно у власність рішенням Черкаської міської ради.

 

Дата надходження документації: 17.10.2023 (№ 12065-2)

Кінцевий термін прийняття рішення ЧМР: 17.11.2023

 

 

Начальник управління

земельних ресурсів, 

землеустрою та інспектування                                              Руслан ДОНЕЦЬ