ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



Департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

3884-9-з

Дата реєстрації:

18.03.2024

Проголосовано:

04.04.2024 12:06:36

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    17

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 3884-9-з




















































































































Проєкт рішення
№ 3884-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання КП «ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ» дозволу на розроблення документації із землеустрою на розі вул. Дахнівська та вул. Святителя -  хірурга Луки (вільна земельна ділянка)
Розглянувши клопотання від 21.02.2024 № 01-06/9127 КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ щодо надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 07.03.2024 № 01-06/7549, пункти 3, 6, 7 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 92, 123, 134 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:



1. Надати КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ЧЕРКАСИ-ВОДОКАНАЛ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (код ЄДРПОУ - 03357168) дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,0100 га на розі вул. Дахнівська та вул. Святителя - хірурга Луки у постійне користування під розташування каналізаційної насосної станції.

На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження пов’язані із розташуванням в межах заповідної території «Черкаські берегові схили».

2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур Савін) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Роман Моторний).

 
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО

 



 















Пояснювальна записка

до проєкту рішення:

«Про надання КП «ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ» дозволу на розроблення документації із землеустрою на розі вул. Дахнівська та вул. Святителя - хірурга Луки (вільна земельна ділянка)»

 

 
Підстава: заява 21.02.2024 № 01-06/9127.

Граничний термін прийнятті рішення: 21.03.2024.

Орієнтовна площа: 0,0100 га.

Під розташування каналізаційної насосної станції.

В постійне користування.

 

Згідно зі статтею 134 Земельного кодексу України не підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах) земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них у разі:



  • будівництва об'єктів, що в повному обсязі здійснюється за кошти державного та місцевих бюджетів;

  • будівництва, обслуговування об’єктів інженерної, транспортної, енергетичної інфраструктури, мультимодальних терміналів, об’єктів зв’язку та дорожнього господарства (крім об’єктів дорожнього сервісу);

  • будівництва об'єктів забезпечення життєдіяльності населених пунктів (сміттєпереробних об'єктів, очисних споруд, котелень, кладовищ, протиерозійних, протизсувних і протиселевих споруд).



Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.

Згідно пункту "а" частини другої статті 92 права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають органи державної влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності.

 
Начальник управління земельних ресурсів,

землеустрою

та інспектування
 

Руслан ДОНЕЦЬ



 

 

ДОДАТКИ

1 3884-9-з.pdf Переглянути