ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент дорожньо-транспортної інфраструктури та екології


Доповідачі:



Департамент дорожньо-транспортної інфраструктури та екології

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

2450-9-рд

Дата реєстрації:

01.03.2024

Проголосовано:

28.03.2024 10:50:51

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    2
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    13

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2450-9-рд

















































































































                Проект рішення
              №2450-9-рд
      ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
                 
                   
Про розгляд електронної петиції щодо відновлення нормального транспортного забезпечення у мікрорайони «Лісовий» та «Дахнівський»          
               

Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-143 та з метою оприлюднення порушених в електронній петиції питань, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Електронну петицію від 27.01.2024 Че/2208-еп щодо відновлення нормального транспортного забезпечення у мікрорайони «Лісовий» та «Дахнівський» підтримати частково.

 

2. Департаменту дорожньо-транспортної інфраструктури та екології Черкаської міської ради (Отрешко С.В.) перевірити та у разі необхідності відкоригувати роботу маршрутів №5, №7.

 

3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту дорожньо-транспортної інфраструктури та екології Отрешка С.В., постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Абрамова К.С.).

 
Міський голова             Анатолій БОНДАРЕНКО  



 

 

 















Пояснювальна записка

до проекту рішення «Про розгляд електронної петиції щодо відновлення нормального транспортного забезпечення у мікрорайони

«Лісовий» та «Дахнівський»

 

Враховуючи, що громадський транспорт у м. Черкаси виконує пасажирські перевезення в умовах воєнного стану, перевізниками міста на виконання відповідних вимог надається автотранспорт для потреб армії, мобілізація водіїв здійснюється на загальних підставах, у зв’язку із чим відбувається корегування в транспортному забезпеченні в різних районах міста.

Мікрорайон «Лісовий» обслуговується тролейбусами №№ 4, 4А, 6А, 14, автобусами №№ 5, 7. Також, відповідно до рішення міської ради від 19.10.2023 № 48-13 знаходиться на контролі питання продовження руху автобусних маршрутів 4, 6, 26 до мікрорайону «Лісовий» після введення в експлуатацію першої черги об’єкту «Реконструкція вулиці Менделєєва від вул. Санаторної до вул. Ярослава Галана, м. Черкаси» та передачі її на баланс КП «ЧЕЛУАШ».

У той же час на маршруті №7 відбувається неконтрольований рух автобусів ПП «Еліт-Транс», незважаючи на те, що договірні відносини з виконавчим комітетом Черкаської міської ради та цим підприємством розірвано. Спірні питання вирішуються в судовому порядку. Наразі припинено таку ж діяльність ПрАТ «Черкаське АТП 17127» після розірвання договору на перевезення пасажирів на маршруті №5, який почало обслуговувати ДП «Чарз-Авто».

Мікрорайон «Дахнівський» обслуговується автобусами маршруту №31 (12 одиниць транспорту, - інтервал руху 10-12 хв.). Також є можливість скористатися розкладом руху автобусного маршруту №11, який узгоджено з керівництвом та пацієнтами КНП «Черкаський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни Черкаської обласної ради» за можливостями ФОП Копієвський та відповідними зверненнями. Наразі автобуси маршруту №11 здійснюють кількість відправлень від зупинки «Шпиталь» - 19 у робочі дні та 10 у вихідні дні (графіки відправлень розташовані на зупинці).

Прошу розглянути та підтримати на сесії міської ради проект рішення «Про розгляд електронної петиції щодо відновлення нормального транспортного забезпечення у мікрорайони «Лісовий» та «Дахнівський».

 
Директор департаменту         Сергій ОТРЕШКО



 

ДОДАТКИ

1 2150-9-рд 01.03.24 Петиція.pdf Переглянути